Știrile zilei: Federația Rusă nu are niciun motiv de îngrijorare după ce Patriot a ajuns în România; China a arătat SUA cum vor distruge baza aeriană Andersen; Rusia dispune de peste 2600 de tancuri

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 21 septembrie.

1. Expert rus: Sistemele Patriot din România vor deveni o țintă doar în cazul unui ipotetic conflict

În cadrul unui interviu acordat publicației Izvestia și citat de Tass, un expert rus precizează că Federația Rusă nu are niciun motiv de îngrijorare după ce Patriot a ajuns în România. Totuși, potrivit acestuia, în cazul unui ipotetic conflict, sistemele americane vor reprezenta cu siguranță o țintă pentru forțele armate ale Rusiei.

 

2. Media rusă: China a arătat SUA cum le vor distruge baza aeriană Andersen (Video)

Pe 21 septembrie, agenția rusă de informații EADaily a publicat un material informativ în care anunță că Forțele Armate ale Republicii Populare Chineze au lansat un videoclip care “demonstrează modul în care bombardierele chineze N-6K vor incinera literalmente baza aeriană americană Andersen de pe insula Guam”.

 

3. Bulgaria ar fi semnat pentru achiziţia de rachete aer-aer AIM-120C7

Compania americană Raytheon a anunțat, săptămâna trecută, că sunt în curs negocieri pentru achiziționarea rachetelor sale AMRAAM de către Forţele Aeriene Bulgare, dar fără a oferi mai multe informații. 

 

4. 'Botezul focului'. Aeronave Rafale la standardul F3-R, folosite în premieră de Franța în operațiuni reale de luptă

Aeronavele Rafale, modernizate la cel mai recent standard F3-R, au fost folosite de francezi în premieră în operațiuni reale de luptă. Pentru prima oară, la începutul lunii septembrie, Franța a dislocat în afara teritoriului său aeronave Rafale la standardul F3-R în Iordania, ca parte a Operațiunii Chammal - numele operațiunii militare a Franței în Irak și Siria, în coaliția condusă de SUA împotriva Statului Islamic.

 

5. Armata taiwaneză afirmă că are dreptul la contraatac, în contextul ameninţărilor din partea Chinei

Taiwanul a declarat luni că forţele sale armate au dreptul la autoapărare şi la contraatac în contextul de 'hărţuiri şi ameninţări', un avertisment ce pare adresat Chinei, care a trimis săptămâna trecută numeroase avioane militare peste linia de demarcaţie din Strâmtoarea Taiwan

 

6. Ambiţiile geopolitice ale Turciei, obligă Grecia să intre într-o cursă a înarmării

Confruntându-se în ultima perioadă cu un comportament tot mai agresiv al Turciei în Marea Egee și în estul Mediteranei, Grecia a fost determinată să stabilească parteneriate bilaterale și multilaterale care nu se limitează la domeniul diplomației, ci presupun și achiziții de tehnică militară.

 

7. Cehia vrea să repare și să modernizeze mai multe tancuri T-72

Ministerul ceh al Apărării a semnat un contract pentru repararea şi modernizarea mai multor tancuri T-72M4CZ. Contractul semnat de ministerul ceh al apărării cu uzinele VOP CZ are o valoare de 1.098 miliarde CZK, adică aproximativ 50 milioane de dolari. Pentru această sumă, compania VOP CZ s-a angajat să efectueze lucrări de reparare şi modernizare la 27 de tancuri T-72M4CZ.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel