Media rusă: China a arătat SUA cum le vor distruge baza aeriană Andersen (Video)

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 21 septembrie, agenția rusă de informații EADaily a publicat un material informativ în care anunță că Forțele Armate ale Republicii Populare Chineze au lansat un videoclip care “demonstrează modul în care bombardierele chineze N-6K vor incinera literalmente baza aeriană americană Andersen de pe insula Guam”.

“Videoclipul patriotic al oficialilor politici chinezi arată distrugerea bazei aeriene americane de către bombardierele N-6K. În pofida protecției fiabile a aviației, a navelor de luptă și a forțelor americane de apărare aeriană, avioanele strategice chineze își îndeplinesc cu succes obiectivele și apoi are loc întoarcerea victorioasă la aerodrom”, se precizează în materialul postat pe site-ul eadaily.com.

EADaily adaugă că cei care au analizat cu atenție videoclipul montat consideră că rezultatul preconizat este unul destul de real. “Armata RPC este pregătită pentru un astfel de atac asupra SUA. Analiștii consideră că China va folosi nu doar bombardiere, ci și rachete hipersonice intercontinentale și de croazieră. Deși în prezent vulnerabilitatea Forțelor Aeriene chineze este una semnificativă, datorită lipsei protecției avioanelor la activitățile de cercetare ale radarelor americane, acest lucru nu exclude posibilitatea distrugerii uneia dintre cele mai mari baze strategice americane, care este Baza Aeriană Andersen”, detaliază sursa rusească.

Baza Aeriană “Andersen” găzduiește Aripa 36 Aeriană a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, care aparține Comandamentului Forțelor Aeriene din Pacific.

2. -imagine fara descriere- (baza_andersen_14157600.jpeg)

Comentariul autorului: Articolul promovat de presa rusă arată cât de bine se poate împleti propaganda rigidă chineză cu tehnicile de manipulare media rusești, atunci când interesele celor două state coincid. De remarcat obiectivitatea parțială (tehnica “adevărului parțial”) folosită de autorii ruși, ascunși în spatele semnăturii redacției, care, deși recunosc că videoclipul este unul “patriotic” și că aviația chineză este vulnerabilă la mijloacele de cercetare și descoperire aeriană americane, insistă în mod accentuat pe rezultatul final, emoțional, al “incinerării” bazei americane.

Pe insula Guam sunt instalate două baze americane, Baza Aeriană “Andersen” și Baza Navală “Apra Harbour”, care ocupă o treime din suprafața insulei și sunt deservite de aproximativ 7 mii de persoane. Bazele servesc intereselor strategice americane în regiunea Asia-Pacific, fiind aproape de statele din Asia de Est și de Sud-Est, în special de China, Coreea de Nord și de Sud și Japonia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel