Cehia vrea să repare și să modernizeze mai multe tancuri T-72

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul ceh al Apărării a semnat un contract pentru repararea şi modernizarea mai multor tancuri T-72M4CZ, precizează publicaţia militară poloneză Defense 24.

Contractul semnat de ministerul ceh al apărării cu uzinele VOP CZ are o valoare de 1.098 miliarde CZK, adică aproximativ 50 milioane de dolari. Pentru această sumă, compania VOP CZ s-a angajat să efectueze lucrări de reparare şi modernizare la 27 de tancuri T-72M4CZ, trei vehicule de comandă și trei vehicule de recuperare şi asistență tehnică VT-72M4CZ.

Potrivit contractului, pe lângă repararea tancurilor și posibilitatea prelungirii duratei de viață a acestora, cel puțin până în 2030, acesta prevede ca uzinele VOP CZ să înlocuiască elementele învechite, mai ales cele care alcătuiesc sistemul de control al focului și instalarea de noi sisteme de comunicare. Potrivit sursei citate, aceste tancuri ar urma să fie introduse în dotarea celei de-a 7-a brigăzi mecanizate a Forţelor Terestre Cehe.

Televiziunea cehă CT24 relatează că modificarea acestor tancuri, care va trebui să aibă loc până în 2025, va permite cehilor să-și îndeplinească obligațiile față de NATO.

În 2017, ministerul ceh al Apărării a anunțat planurile de înlocuire a T-72M4CZ, în speranţa că va primi fonduri pentru apărare de la Uniunea Europeană, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. La acel moment, pentru înlocuirea vechilor tancuri, cehii se orientaseră către tancurile Leopard 2A4 și tancurile israeliene Sabra (o versiune modernizată a tancului american M60AZ).

T-72M4CZ este versiunea cehă a tancului principal de luptă sovietic T-72M, o versiune de export a lui T-72A. Tancul este echipat cu sistemul italian de control al focului TURMS-T, armură reactivă DYNA-72. De asemenea, tancul este echipat cu un motor CV-12 de 1000 de cai putere, cu transmisie automată, ce îi permite să se deplaseze cu o viteză maximă este de 61 km / h, iar distanţa maximă pe care o poate parcurge este de 430 km.

Cu toate acestea, reducerile bugetare cu care s-a confruntat ministerul ceh al Apărării, au permis modernizarea la acest standard a puțin peste 30 de tancuri, deși era planificată modernizarea a peste 100, chiar vehiculându-se posibilitatea modernizării a aproximativ 300 de unităţi. Tancurile T-72M1 mai vechi, care nu s-au bucurat de o modernizare la standardul T-72M4CZ , au rămas stocate în depozitele forţelor armate cehe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel