Știrile zilei: Primul sistem Patriot al României, livrat în această săptămână; F-16 românești, manevre cu un bombardier american B-52; Iranul vrea să-l asasineze pe ambasadorul SUA din Africa de Sud

Tragere cu rachete Patriot în poligonul de la Capu Midia. Sursă foto: MApN
Tragere cu rachete Patriot în poligonul de la Capu Midia. Sursă foto: MApN

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 14 septembrie.

1. Primul sistem Patriot al României va fi livrat în această săptămână

Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot va avea loc joi, 17 septembrie, la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, județul Constanța, potrivit MApN.

 

2. Turcia, deranjată că SUA şi Cipru au semnat pentru înfiinţarea unui centru de pregătire militară

Turcia a solicitat luni SUA să revină la o poziţie neutră în privinţa Ciprului, după ce Washingtonul şi Nicosia au semnat un memorandum de înţelegere în vederea stabilirii unui centru de educaţie şi pregătire militară.

 

3. Cinci F-16 românești au efectuat manevre cu un bombardier american B-52

Cinci aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române, alături de un bombardier strategic american de tip B-52 Stratofortress, au participat în cursul acestei zile la exercițiul aerian South Paw.

 

4. Iranul intenţionează să o asasineze pe ambasadoarea americană în Africa de Sud

Guvernul iranian analizează ideea de a o asasina pe ambasadoarea Statelor Unite în Africa de Sud, Lana Marks, arată rapoarte ale serviciilor de informaţii americane, potrivit unui oficial guvernamental de la Washington citat duminică de publicaţia Politico.

 

5. Polonia, exemplu pentru România în programul Patriot. Vom avea sisteme, dar centrul de mentenanță bate pasul pe loc

La fel precum țara noastră, Polonia achiziționează sisteme de rachete sol-aer Patriot. Similitudinile se opresc însă aici, întrucât polonezii au negociat implicarea industriei locale de apărare în termeni mult mai direcți.

 

6. AFRICOM confirmă: Două avioane ruseşti MiG-29 s-au prăbuşit în Libia

Directorul de informaţii al comandamentului SUA în Africa, Heidi Berg, a confirmat vineri, într-o conferinţă de presă, ca două avioane de luptă ruseşti MiG-29 s-au prăbușit în Libia – dintr-un total de 14 aeronave pe care Moscova le-a pus la dispoziţia mercenarilor companiei militare private Wagner Group care luptă de partea forţelor mareşalului Khalifa Haftar.

 

7. Demonstraţie de forţă a SUA | Bombardiere B-1 în spaţiul aerian al Mării Siberiene de Est

Forțele aeriene ale SUA au efectuat un zbor de antrenament, cu trei bombardiere strategice B-1 Lancer, peste Marea Siberiană de Est, la nord de extremul orient rus, ca parte a unei serii de manevre militare despre care armata americană a declarat vineri că sunt menite să demonstreze capacitatea Statelor Unite de a-şi susține aliații.

 

8. Marina rusă urmărește mișcările distrugătorului USS Ross în Marea Baltică

Distrugătorul de rachete ghidate USS Ross a US Navy care a intrat în Marea Baltică pe 13 septembrie este urmărit pas cu pas de Flota rusă.

 

9. Militarii români şi polonezi au executat exerciţii militare în poligonul Redea

Militarii Batalionului 22 Infanterie „Romanați”, împreună cu personalul Contingentului Militar Polonez au continuat seria de exerciții desfășurate în comun, începute în Poligonul de instruire Redea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel