Marina rusă urmărește mișcările distrugătorului USS Ross în Marea Baltică

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Distrugătorul de rachete ghidate USS Ross a US Navy a intrat în Marea Baltică pe 13 septembrie.

"Forțele flotei Mării Baltice urmăresc continuu mișcările distrugătorului de rachete ghidate USS Ross al US Navy care a intrat în Marea Baltică pe 13 septembrie 2020", a spus centrul, transmite TASS.

Pe 7 septembrie, un grup de nave de luptă NATO (fregata HMS Sutherland (F81) a Royal Navy, distrugătorul purtător de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke USS Ross, nava Tidespring (A136) a Royal Navy și fregata Thor Heyerdahl (F314) a Royal Norwegian Navy) au intrat în Marea Barents, unde a fost monitorizat de forțele Flotei de Nord.

Viceamiralul Gene Black, comandantul Flotei a 6-a a SUA a declarat că „Forțele noastre sunt capabile să desfășoare operațiuni susținute pe căile navigabile vitale din Arctica, datorită sprijinului și cooperării cu partenerii noștri internaționali, permițându-ne să fim prezenți împreună, unde și când este nevoie”.

Citește și: Încordare fără precedent în relațiile dintre Federația Rusă pe de o parte și SUA, respectiv NATO, pe de altă parte

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel