Știrile zilei: Posibil acord între companii românești şi indiene pentru producția de muniție; Vladimir Putin a pregătit o forţă rusă de poliţie în sprijinul lui Lukaşenko

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 27 august.

1. Industrie de apărare: Posibil acord între companii românești şi indiene pentru producția de muniție

Iulian Cristian Simi, secretar de stat pentru industria de apărare în cadrul Ministerului  Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a avut o întrevedere cu Rahul Shrivastava, ambasadorul Republicii India la București. Părțile au discutat despre posibilitatea încheierii unor acorduri economice între companiile indiene și cele românești în domeniul industriei de apărăre pentru producția de muniție.

 

2. Turcia acuză Franța că prin dislocarea avioanelor Rafale în Cipru încalcă acordurile din 1960

Turcia a reacționat exercițiului militar efectuat de mai multe state în Mediterană ca urmare a tensiunilor dintre partea turcă și Grecia. Ankara acuză în acest sens Franța, care participă la manevrele militare, că încalcă acorduri ce datează din 1960.

 

3.  Vladimir Putin a pregătit o forţă rusă de poliţie în sprijinul lui Lukaşenko

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi că omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko i-a cerut să creeze o forţă de poliţie de rezervă pentru un eventual sprijin care să fie acordat Belarusului, dar liderul de la Kremlin a promis că nu o va folosi decât în caz de necesitate.

 

4. Oficialii SUA suspectează că nava USS Bonhomme Richard a fost incendiată intenționat

Oficialii americani iau în calcul ipoteza ca nava amfibie de asalt USS Bonhomme Richard să fi fost incendiată intenționat.

 

5. Avertisment din Polonia: Rusia să renunțe imediat la planurile unei intervenții militare în Belarus

Rusia nu ar trebui să intervină militar în Belarus sub pretextul restabilirii ordini în această ţară, a precizat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

 

6. O nouă mutare în jocul de șah de la Marea Neagră. Turcia și Ucraina au semnat un Memorandum de Cooperare în domeniul apărării

Pe 26 august, la Ankara, ministrul Industriilor Strategice ale Ucrainei, Oleg Urusky și președintele Secretariatului Industriilor de Apărare ale Turciei, Ismail Demir, au semnat un Memorandum de Cooperare în domeniul apărării.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel