Industrie de apărare: Posibil acord între companii românești şi indiene pentru producția de muniție

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Iulian Cristian Simi, secretar de stat pentru industria de apărare în cadrul Ministerului  Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a avut astăzi o întrevedere cu E.S. domnul Rahul Shrivastava, ambasadorul Republicii India la București.

În cadrul întrevederii a fost discutat stadiul relațiilor comercial-economice. Părțile au subliniat faptul că între cele două țări există o lungă cooperare în domeniul industriei de apărare și au discutat despre posibilitatea încheierii unor acorduri economice între companiile indiene și cele românești în domeniul industriei de apărăre pentru producția de muniție, se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Secretarul de stat Iulian Cristian Simu și-a exprimat deschiderea pentru identificarea oportunităților de cooperare și a subliniat faptul că industria de apărare este un domeniu prioritar pentru actualul Executiv.

Posibilitatea încheierii unor acorduri economice între companiile indiene și cele românești în domeniul industriei de apărare pentru producția de muniție este o veste care ar trebui să ne bucure, mai ales că, la sfârşitul lunii iulie, Ovidiu Raețchi, președintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, a anunțat aprobarea unei investiții la Fabrica de Pulberi din Făgăraș. 

Investiția de la Fabrica de Pulberi din Făgăraș a fost asumată de Guvernul României și se ridică la suma de 22 de milioane de euro. Ea presupune retehnologizarea și repunerea pe picioare a Fabricii de Pulberi de la Făgăraș.

Investiția de la Făgăraș va atrage sute de locuri de muncă și urmărește să asigure o „minimă autonomie a țării noastre în privința armamentului de bază și muniției - element care constituie întotdeauna primul pas în construirea unei industrii naționale de apărare care poate visa, ulterior, la abordarea unor tehnologii complicate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel