Oficialii SUA suspectează că nava USS Bonhomme Richard a fost incendiată intenționat

DefenseRomania Team / 27 aug 2020 / 15:14
USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy
USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy

Oficialii americani iau în calcul ipoteza ca nava amfibie de asalt USS Bonhomme Richard să fi fost incendiată intenționat.

La mijlocul lunii iulie, nava amfibie de asalt USS Bonhomme Richard a fost cuprinsă de flăcări în timp ce se afla ancorată într-unul dintre docurile bazei navale San Diego, baza sa de origine.

US Navy a demarat imediat o anchetă iar ipoteza ca focul să fi fost pus intenționat este luată în calcul. Un oficial american, care are acces la anchetă, a declarat sub protecția anonimatului, pentru Associated Press, citat de Defense News, că această posibilitate este luată în calcul. Mai mult, potrivit sursei citate, un marinar a fost deja interogat, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar fi implicat în incendierea navei. Acesta nu a fost însă reținut.

Pe de altă parte, US Navy nu a dorit să comenteze informațiile. Un purtător de cuvânt al US Navy s-a rezumat să precizeze că „nu va comenta o anchetă aflată în curs de desfășurare”. De asemenea, oficialii din cadrul Naval Criminal Investigative Service, cei care anchetează incidentul, au refuzat să comenteze informația apărută în presă.

În momentul izbucnirii incendiului, nava amfibie de asalt USS Bonhomme Richard se afla în San Diego, fiind supusă unui program de mentenanţă şi mai multor lucrări de întreţinere planificate de către Marina Statelor Unite ale Americii. Incendiul a izbucnit după o explozie a cărei cauză nu e cunoscută.

Autoritățile americane s-au luptat zile întregi cu focul, folosind ambarcațiuni și elicoptere. Totodată, mai multe echipaje de pompieri au contribuit la stingerea focului. 

Acesta e cel mai grav incident în care o navă a US Navy e implicată pe timp de pace.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy