Știrile zilei: Soldaţi americani, răniţi de forţele ruseşti din Siria; Contract pentru achiziţia a 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V; Marea Britanie ar putea renunța la tancuri

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 26 august.

1. Marea Britanie ar putea renunța la tancuri

Armata britanică ar putea să-și scoată din înzestrare toate tancurile, în baza unui plan de reducere a costurilor și de modernizare, urmând să se concentreze asupra războiului cibernetic și a altor amenințări din secolul XXI.

2. Oficiali ai SUA: Soldaţi americani, răniţi de forţele ruseşti din Siria (Video)

Un mic număr de militari americani au fost răniţi într-o interacţiune cu forţe ruseşti în Siria, au declarat miercuri pentru Reuters doi oficiali ai Statelor Unite.

3. Spania: Contract pentru achiziţia a 1.000 de transportoare blindate de luptă de tip Piranha V

General Dynamics European Land Systems a câștigat în Spaniacontractul pentru producerea unui prim lot de 348 vehicule de luptă 8x8. Este vorba despre 733 de milioane de euro (870 milioane dedolari) dintr-un contract de 1,74 miliarde de euro. Programul este așteptat să crească la 1.000 de vehicule. 

4. Rusia pregătește o operațiune militară de amploare în Siria (Foto)

În ultimele zile s-a observat o intensificare semnificativă a activităților militare pregătitoare desfășurate de Federația Rusă în estul Mării Mediterane. Potrivit informațiilor apărute pe Twitter, în dimineața zilei de 26 august un convoi aerian atipic, constituit din șapte aeronave militare de transport IL-76, a efectuat misiuni de transport în Siria. 

5. Canada va participa cu avioane CF-188 Hornet la apărarea spațiul aerian al României și al NATO în zona Mării Negre

Comandamentul Aerian Aliat al NATO din Ramstein, Germania, a anunțat ieri, 25 august, că începând din luna septembrie, un detașament constituit din 145 de specialiști canadieni și șase avioane de luptă Hornet CF-188 vor participa la asigurarea serviciului de luptă Poliție Aeriană Întărită al NATO din România, împreună cu Forțele Aeriene Române care operează aeronave F-16 Falcon și MiG-21 LanceR .

6. F-16, abandonate? Piloții irakieni se plâng că avioanele nu mai pot zbura iar Bagdadul e depășit de situație

Programul F-16 pe care Irakul îl implementează ar fi trebuit să ducă la consolidarea forțelor armate de la Bagdad. Dar, potrivit unor piloți irakieni, care au vorbit cu presa sub protecția anonimatului, programul se îndreaptă spre eșec.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel