Canada va participa cu avioane CF-188 Hornet la apărarea spațiul aerian al României și al NATO în zona Mării Negre

Cătălin Costea |
Data publicării:

Comandamentul Aerian Aliat al NATO din Ramstein, Germania, a anunțat ieri, 25 august, că începând din luna septembrie, un detașament constituit din 145 de specialiști canadieni și șase avioane de luptă Hornet CF-188 vor participa la asigurarea serviciului de luptă Poliție Aeriană Întărită al NATO din România, împreună cu Forțele Aeriene Române care operează aeronave F-16 Falcon și MiG-21 LanceR .

“Pentru a cincea oară din 2014, un detașament aerian canadian se va deplasa în România și va funcționa de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, lângă Constanța, în cadrul Măsurilor de Asigurare ale NATO din Sud. Detașamentul de specialiști din întreaga forță armată canadiană va fi condus de locotenent-colonelul David McLeod. Pe lângă pregătirea combinată cu partenerii din Forțele Aeriene Române și alți aliați din regiune, echipa sa va fi angajată, de asemenea, în asigurarea misiunile NATO de Poliție Aeriană pe țărmurile Mării Negre, coordonată de Centrul de Operații Aeriene Combinate de la Torrejón, Spania”, se precizează în comunicatul publicat pe siteul NATO.

2. -imagine fara descriere- (hornet_cf_188_canada_33026600.jpg)

Comentariul autorului: Deși nu se precizează perioada de desfășurare a misiunii, de regulă acestea au o durată de patru luni, fiind foarte probabil ca forțele canadiene să încheie misiunea la începutul lunii ianuarie 2021.

Alături de Forțelor Aeriene Regale Canadiene, la misiunile de Poliție Aeriană Întărită ale NATO din România au mai participat prin rotație Forțele Aeriene Regale Britanice, cu aeronave Typhoon Eurofighter, Forțele Aeriene Italiene, cu avioane Typhoon și Forțele Aeriene Portugheze, cu aeronave F-16 Falcon.

Canada este prima țară aliată care a participat la astfel de misiuni în România după evenimentele din martie 2014 soldate cu anexarea Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel