Știrile zilei: SUA nu au indicii privind o eventuală intervenţie militară rusă în Belarus; Trupele ruse au intensificat pregătirile pentru manevrele Caucaz-2020; Austria expulzează un diplomat rus

DefenseRomania Team / 25 aug 2020 / 08:29

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 24 august.

1. Subsecretar de stat american: SUA nu au indicii privind o eventuală intervenţie militară rusă în Belarus

Subsecretarul de stat american Stephen Biegun a declarat luni, la Vilnius, că SUA nu au vreun indiciu referitor la intenţiile Rusiei privind o intervenţie militară în Belarus şi a cerut guvernului de la Minsk să îi pună în libertate pe deţinuţii politic.

 

2. Belarusul spune că Forțele Aeriene au dejucat o tentativă de încălcare a spațiului său aerian

Ministerul Apărării de la Minsk precizează că ar fi dejucat o tentativă de încălcare a spațiului aerian al Belarusului, ceea ce Minskul numește o „provocare” din partea unui stat NATO.

 

3. Trupele ruse au intensificat pregătirile pentru manevrele Caucaz-2020

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 24.08.2020, în cadrul celor trei armate de arme întrunite ale regiunii, precum și corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a început executarea simultană a unor exerciții de comandament și stat major cu dublă partidă.

 

4. J-20 vs. Rafale. China și India își revendică superioritatea aeriană

La finalul lunii iulie, India a primit primul lot de cinci aeronave Dassault Rafale pe care le va utiliza pentru descurajarea acțiunilor Pakistanului și a Chinei.

 

5. Austria expulzează un diplomat rus acuzându-l de spionaj industrial

Austria expulzează un diplomat rus pentru încălcarea Convenţiei de la Viena care guvernează privilegiile şi imunităţile diplomaţilor, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Viena.

 

6.Rusia pregătește contracte pentru exportul complexelor Pantsir și Iskander, precum și a dronelor Orion

Cotidianul rus Izveztia a informat, pe 24.08.2020, citând surse din cadrul Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară (FSVTS), că, în scurt timp, partea rusă va încheia contracte cu o serie de state pentru livrarea noilor complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy