Știrile zilei: SUA nu au indicii privind o eventuală intervenţie militară rusă în Belarus; Trupele ruse au intensificat pregătirile pentru manevrele Caucaz-2020; Austria expulzează un diplomat rus

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 24 august.

1. Subsecretar de stat american: SUA nu au indicii privind o eventuală intervenţie militară rusă în Belarus

Subsecretarul de stat american Stephen Biegun a declarat luni, la Vilnius, că SUA nu au vreun indiciu referitor la intenţiile Rusiei privind o intervenţie militară în Belarus şi a cerut guvernului de la Minsk să îi pună în libertate pe deţinuţii politic.

 

2. Belarusul spune că Forțele Aeriene au dejucat o tentativă de încălcare a spațiului său aerian

Ministerul Apărării de la Minsk precizează că ar fi dejucat o tentativă de încălcare a spațiului aerian al Belarusului, ceea ce Minskul numește o „provocare” din partea unui stat NATO.

 

3. Trupele ruse au intensificat pregătirile pentru manevrele Caucaz-2020

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 24.08.2020, în cadrul celor trei armate de arme întrunite ale regiunii, precum și corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a început executarea simultană a unor exerciții de comandament și stat major cu dublă partidă.

 

4. J-20 vs. Rafale. China și India își revendică superioritatea aeriană

La finalul lunii iulie, India a primit primul lot de cinci aeronave Dassault Rafale pe care le va utiliza pentru descurajarea acțiunilor Pakistanului și a Chinei.

 

5. Austria expulzează un diplomat rus acuzându-l de spionaj industrial

Austria expulzează un diplomat rus pentru încălcarea Convenţiei de la Viena care guvernează privilegiile şi imunităţile diplomaţilor, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Viena.

 

6.Rusia pregătește contracte pentru exportul complexelor Pantsir și Iskander, precum și a dronelor Orion

Cotidianul rus Izveztia a informat, pe 24.08.2020, citând surse din cadrul Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară (FSVTS), că, în scurt timp, partea rusă va încheia contracte cu o serie de state pentru livrarea noilor complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel