Belarusul spune că Forțele Aeriene au dejucat o tentativă de încălcare a spațiului său aerian

Sursă foto: Ministerul Apărării din Belarus - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării din Belarus - Facebook

Ministerul Apărării de la Minsk precizează că ar fi dejucat o tentativă de încălcare a spațiului aerian al Belarusului, ceea ce Minskul numește o „provocare” din partea unui stat NATO.

Potrivit agenției de presă BelTA, din Belarus, care citează Ministerul Apărării de la Minsk, Forțele Aeriene au „suprimat o provocare” venită din partea Lituaniei.

Mai exact, scrie sursa citată, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 19:30, Lituania ar fi trimis către Belarus opt baloane în care se aflau manifeste împotriva regimului lui Lukașenko, în încercarea de a mobiliza și mai mult populația în contextul protestelor împotriva regimului autoritar.

Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că mai multe elicoptere Mi-24 au oprit această tentativă, fără însă să utilizeze focul. Totodată, sursa citată precizează că Ministerul de Externe al Belarusului va pregăti o notă diplomatică părții lituaniene.

În același timp, în Lituania, primul stat care și-a declarat independența față de URSS, a fost format în cursul zilei de ieri un lanț uman care s-a întins pe aproximativ 34 de kilometri și la care au luat parte 35.000 de persoane. Lanțul s-a întins până la granița cu Belarus, fiind un semnal de susținere pentru protestatarii din Belarus.

În cursul zilei de ieri a avut loc o mobilizare masivă a protestatarilor împotriva regimului lui Lukașenko. Potrivit presei internaționale, între 100.000 și 200.000 de persoane au ieșit în stradă.

Pe de altă parte preşedintele Aleksandr Lukaşenko i-a ordonat în acest weekend ministrului său al apărării să ia "măsurile cele mai stricte" pentru a apăra integritatea teritorială a ţării

Aleksandr Lukaşenko, ce susţine că a câştigat alegerile cu 80% din voturi, se confruntă cu mișcări masive de protest. Opoziţia denunţă fraude şi organizează manifestaţii zilnice pe teritoriul belarus, în timp ce UE nu recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus.

CITEȘTE ȘI: Lukaşenko apare într-o înregistrare video cu vestă antiglonţ şi cu o armă automată în mână - Video

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel