Știrile zilei: Federația Rusă va disloca rachete antiaeriene S-350, Azerii cer autorităților să fie mobilizați împotriva armenilor, Armata SUA: Mercenarii Wagner Group au pus mine în Tripoli

Eduard Pascu |
Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de miercuri, 15 iulie.

1. Federația Rusă va disloca noile complexe de rachete antiaeriene S-350 în sudul țării

Regiunea Militară Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse va primi, în anul 2021, primele complexe de rachete antiaeriene de tip S-350 Vityaz. Complexele moderne, cu o mobilitate crescută, care sunt capabile să distrugă aviația și rachetele balistice, vor întări apărarea antiaeriană din sudul țării. 

2. Azerii cer autorităților să fie mobilizați împotriva armenilor

Azerii au ieșit miercuri în fața clădirii Parlamentului din Capitală cerând să fie mobilizați în mijlocul confruntărilor cu forțele armene de pe frontieră.

3.Mike Pompeo ameninţă cu sancţiuni companiile din UE implicate în proiectul Nord Stream 2

SUA se îndreaptă spre sancţionarea celor implicaţi în gazoductul Nord Stream 2, ce vizează transportul gazelor naturale din Rusia în Germania via Marea Baltică, a anunţat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo.

.4. Armata SUA prezintă dovezile: Mercenarii ruși din Wagner Group au pus mine în jurul capitalei libiene Tripoli

Comandamentul militar american pentru Africa (AFRICOM) acuză un grup de mercenari ruşi că au pus mine în jurul capitalei libiene Tripoli, încălcând astfel embargoul ONU privind armamentul în Libia.

5. US Navy a acordat un contract pentru prototipul unei nave autonome fără pilot

US Navy a acordat un contract în valoare de peste 34 de milioane de dolari pentru nave de suprafață autonome. Navele vor aduce sprijin pentru supraveghere, recunoaștere și capabilități electronice de război. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel