Azerii cer autorităților să fie mobilizați împotriva armenilor

Eduard Pascu / 15 iul 2020 / 19:01

Azerii au ieșit miercuri în fața clădirii Parlamentului din Capitală cerând să fie mobilizați în mijlocul confruntărilor cu forțele armene de pe frontieră.

Mii de azeri au ieșit pe străzile din Baku pentru a protesta împotriva ocupării regiunii Karabah de către Armenia și a atacurilor, de duminică, asupra pozițiilor de frontieră ale armatei Azerbaijanului. Locuitorii din Baku și din împrejurimi au format o coloană pe principalele străzile ale orașului, transmite Anadolu.

Ținând steagul național în mâini și scandând „Karabakh este a noastră și va rămâne a noastră”, aceștia s-au adunat în fața clădirii parlamentului țării, unde au cerut guvernului să declare o mobilizare generală, întrucât sunt pregătiți să meargă în primele linii și să își apere țara.

1. -imagine fara descriere- (azerbaijan_protest_12244000.jpg)

 

Ambele tabere se acuza reciproc după ce duminică situația dintre cei doi vecini a escaladat și s-a ajuns la deschiderea focului.

Armenia şi Azerbaidjan sunt în conflict de aproape 30 de ani pentru controlul asupra regiunii separatiste azere Nagorno-Karabah.

Enclavă cu majoritate armeană alipită în 1921 la Azerbaidjan de autorităţile sovietice, Nagorno-Karabah şi-a proclamat unilateral independenţa în 1991, cu sprijinul Armeniei.

A urmat un război între Armenia şi Azerbaidjan. O încetare a focului a fost încheiată în 1994. De atunci, negocierile în vederea unui tratat de pace sunt mediate de Grupul de la Minsk - un grup de mediatori internaţionali coprezidat de Rusia, Franţa şi SUA.

Citește și: Schimburi de focuri între Armenia și Azerbaidjan la frontieră - Update

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy