Știrile zilei: Militari români, evaluați la trageri reale cu Gepard; Turcia 'țintește' o bază controlată de mercenari ruși Wagner; Violențe în Serbia și implicarea Rusiei în războiul din Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de miercuri, 8 iulie.

1. Armata română, trageri reale cu Gepard

Militari artileriști din Forțele Terestre au fost evaluați în ceea ce privește cunoștințele teoretice și practice ale sistemului antiaerian Gepard și ale tunului de calibru 2x30 mm. 

 

2. Turcia țintește o bază aeriană controlată de mercenari ruși din Wagner Group

Turcia a desemnat baza aeriană Al-Jufra din Libia, controlată de forţele militare loiale ale lu Khalifa Haftar şi de ruși din Wagner Group, drept o nouă țintă militară.

 

3. Implicarea Rusiei în războiul din Ucraina

Federația Rusă a livrat aproximativ 4.500 de tone de combustibil și peste 20 de camioane cu muniție trupelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk.

 

4. Violențe în Serbia

Președintele Serbiei cere încetarea protestelor și acuză că ''ofiţeri de informaţii'' regionali pun la cale revolte pentru ''a submina poziţia Serbiei'.

 

5. Implicarea Rusiei în doborârea zborului MH17

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut un cetăţean ucrainean la Kiev, care în perioada 2014-2020 a acționat ca unul dintre „supraveghetorii” liderilor miliţiilor separatiste ai așa-numitei „Republici Populare Donețk” („DPR”) - prin intermediul Direcția Principale de Informații (GRU) a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

 

6. Cu submarinul tractat pe șosea

Un submarin iranian din clasa Kilo a fost filmat tractat pe o șosea din Iran. Experții pun la îndoială capacitatea navei iraniene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel