Submarin din clasa Kilo, remorcat în Iran. Experții pun la îndoială capabilitatea navei (Video)

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Nu se întâmplă zilnic să apară imagini cu un submarin remorcat. Astfel de imagini au făcut însă înconjorul internetului.

S-a întâmplat în Iran, unde un submarin din clasa Kilo a fost transportat la Baza Navală Bandar Abbas. Aceasta este baza unde se află cele trei submarine din clasa Kilo ale Iranului.

Potrivit celor de la Forbes, videoclipul a apărut pe rețelele de socializare și poate fi revelator, întrucât transportul e cel puțin neobișnuit și nu pare unul de rutină.

Imaginile au fost preluate și de media din Iran. Videoclipul nu este datat, dar imaginile par actuale.

 

 

Iranul a preluat trei submarine diesel sovietice din clasa Kilo la începutul anilor 1990 din Rusia. În prezent, acestea sunt cele mai mari și mai puternice submarine din Golful Persic, cu condiția ca în regiune să nu fie dislocate nave ale US Navy ori Royal Navy.

Analistul și expertul militar H.I. Sutton, autor al mai multor cărți despre forțele navale, submarine și forțele speciale, a comentat pentru sursa citată imaginile submarinului remorcat în Iran.

Acesta precizează că deși deplasarea unui submarin pe o șosea nu este un lucru unic, e cel puțin neobișnuit. Sutton subliniază că astfel de transporturi au loc de regulă în momentul în care navele sunt scoase din uz și transportate la muzee ori în timpul construcției. Nu este cazul în ceea ce privește submarinul Iranului. 

Expertul mai spune că până și pentru mentenanța de rutină submarinele se deplasează singure pe apă ori sunt remorcate. În acest sens, imaginile din Iran sugerează cu tărie că submarinul din clasa Kilo nu este capabil să efectueze singur deplasarea ori să fie tractat în apă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel