Știrile zilei: MiG-21 românești au interceptat avioane ale Rusiei; Premierul Orban acuză Damen de 'hărțuire'; Avioane F-16 ale României, exercițiu alături de US Air Force

DefenseRomania Team / 24 iul 2020 / 08:40
MiG-21 LanceR, sursă foto: MApN
MiG-21 LanceR, sursă foto: MApN

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de joi, 23 iulie.

1. Două aeronave MiG-21 românești au interceptat patru avioane ale Rusiei deasupra Mării Negre

Două aeronave MiG-21 LanceR au interceptat desupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, patru aeronave ale Federației Ruse. MApN a confirmat informația, precizând că „misiunea a fost una de rutină”.

 

2. Premierul Orban acuză Damen de 'hărțuire' și spune că pot începe negocierile pentru semnarea contractului celor patru corvete

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că, din punctul său de vedere, pot fi demarate negocierile cu consorţiul Naval Group - Şantierul Naval Constanţa pentru semnarea contractului de construcţie a celor patru corvete multifuncţionale din programul de înzestrare a Armatei, având în vedere că instanţa a respins printr-o hotărâre definitivă contestaţia depusă de cei de la Damen.

 

3. Avioanele F-16 ale României, exercițiu alături de avioanele US Air Force pentru descurajarea potențialelor acțiuni agresive în Marea Neagră (Foto)

Aeronave F-16 din cadrul Escadrilei 53 Vânătoare alături de aeronave ale US Air Force au executat un exercițiu pentru descurajarea agresorilor în zona Mării Negre.

 

4. Şeful Statului Major al Apărării: MNC-SE - un element esenţial al arhitecturii de comandă a NATO în regiunea Mării Negre

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est, alături de Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova şi de Divizia Multinaţională Sud-Est din Bucureşti, reprezintă contribuţia substanţială a României la consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare credibile a Alianţei Nord-Atlantice, afirmă şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

 

5. Militarii brigăzii de blindate americane Greywolf au primit cea mai nouă versiune a tancului M1 Abrams (Foto/Video)

Militarii brigăzii de blindate americane Greywolf a anutat mari, într-un comunicat de peresa, postat pe contul de Twitter, că au început să primească cea mai nouă versiune a tancului principal de luptă M1 Abrams M1A2C (SEP v.3).

 

6. Republica Moldova și Ucraina vor retragerea trupelor ruse din Transnistria

La 22 iulie au avut loc consultări politice moldo-ucrainene în format de videoconferință la nivelul viceministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Vasili Bodnar, și secretarul de stat al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Solocan.

 

7. Bombardiere rusești Tu-22M3 au survolat zona din Marea Neagră în care se desfășoară exercițiul “Sea Breeze-2020”

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 23.07.2020, două bombardiere Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

 

8. Franța denunţă încălcarea suveranităţii greceşti şi a celei cipriote de către Turcia

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat joi "încălcarea" suveranităţilor greceşti şi cipriote de către Turcia în Mediterana orientală pe fondul recrudescenţei tensiunilor între Atena şi Ankara, primindu-l la Paris pe omologul său cipriot Nicos Anastasiades.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy