Știrile zilei: MiG-21 românești au interceptat avioane ale Rusiei; Premierul Orban acuză Damen de 'hărțuire'; Avioane F-16 ale României, exercițiu alături de US Air Force

MiG-21 LanceR, sursă foto: MApN
MiG-21 LanceR, sursă foto: MApN

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de joi, 23 iulie.

1. Două aeronave MiG-21 românești au interceptat patru avioane ale Rusiei deasupra Mării Negre

Două aeronave MiG-21 LanceR au interceptat desupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, patru aeronave ale Federației Ruse. MApN a confirmat informația, precizând că „misiunea a fost una de rutină”.

 

2. Premierul Orban acuză Damen de 'hărțuire' și spune că pot începe negocierile pentru semnarea contractului celor patru corvete

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că, din punctul său de vedere, pot fi demarate negocierile cu consorţiul Naval Group - Şantierul Naval Constanţa pentru semnarea contractului de construcţie a celor patru corvete multifuncţionale din programul de înzestrare a Armatei, având în vedere că instanţa a respins printr-o hotărâre definitivă contestaţia depusă de cei de la Damen.

 

3. Avioanele F-16 ale României, exercițiu alături de avioanele US Air Force pentru descurajarea potențialelor acțiuni agresive în Marea Neagră (Foto)

Aeronave F-16 din cadrul Escadrilei 53 Vânătoare alături de aeronave ale US Air Force au executat un exercițiu pentru descurajarea agresorilor în zona Mării Negre.

 

4. Şeful Statului Major al Apărării: MNC-SE - un element esenţial al arhitecturii de comandă a NATO în regiunea Mării Negre

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est, alături de Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova şi de Divizia Multinaţională Sud-Est din Bucureşti, reprezintă contribuţia substanţială a României la consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare credibile a Alianţei Nord-Atlantice, afirmă şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

 

5. Militarii brigăzii de blindate americane Greywolf au primit cea mai nouă versiune a tancului M1 Abrams (Foto/Video)

Militarii brigăzii de blindate americane Greywolf a anutat mari, într-un comunicat de peresa, postat pe contul de Twitter, că au început să primească cea mai nouă versiune a tancului principal de luptă M1 Abrams M1A2C (SEP v.3).

 

6. Republica Moldova și Ucraina vor retragerea trupelor ruse din Transnistria

La 22 iulie au avut loc consultări politice moldo-ucrainene în format de videoconferință la nivelul viceministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Vasili Bodnar, și secretarul de stat al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Solocan.

 

7. Bombardiere rusești Tu-22M3 au survolat zona din Marea Neagră în care se desfășoară exercițiul “Sea Breeze-2020”

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 23.07.2020, două bombardiere Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

 

8. Franța denunţă încălcarea suveranităţii greceşti şi a celei cipriote de către Turcia

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat joi "încălcarea" suveranităţilor greceşti şi cipriote de către Turcia în Mediterana orientală pe fondul recrudescenţei tensiunilor între Atena şi Ankara, primindu-l la Paris pe omologul său cipriot Nicos Anastasiades.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel