Republica Moldova și Ucraina vor retragerea trupelor ruse din Transnistria

Darius Muresan / 23 iul 2020 / 17:48

La 22 iulie au avut loc consultări politice moldo-ucrainene în format de videoconferință la nivelul viceministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Vasili Bodnar, și secretarul de stat al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Solocan.

Diplomații s-au înțeles cu privire la o vizită oficială a ministrului de Externe și Integrare Europeană, Oleg Țulea, la Kiev în timpul apropiat.

„Interlocutorii au reafirmat sprijinul reciproc în soluționarea conflictelor și combaterea agresiunii rusești în baza dreptului internațional, respectându-se principiul integrității teritoriale a statelor.

O atenție deosebită a fost acordată problemelor de securitate regională și coordonării eforturilor de soluționare a conflictului transnistrean, în special, interacțiunii în implementarea controlului la frontieră și utilizarea plăcuțelor de înmatriculare. A fost reconfirmată nevoia retragerii trupelor ruse din Transnistria, dar și distrugerea munițiilor din apropierea satului Cobasna sub control internațional", a scris Ministerul de Externe al Ucrainei, citat de portalul Deschide.md.

Cei doi oficiali au discutat și proiectele comune economice, culturale și umanitare.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy