Republica Moldova și Ucraina vor retragerea trupelor ruse din Transnistria

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

La 22 iulie au avut loc consultări politice moldo-ucrainene în format de videoconferință la nivelul viceministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Vasili Bodnar, și secretarul de stat al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Solocan.

Diplomații s-au înțeles cu privire la o vizită oficială a ministrului de Externe și Integrare Europeană, Oleg Țulea, la Kiev în timpul apropiat.

„Interlocutorii au reafirmat sprijinul reciproc în soluționarea conflictelor și combaterea agresiunii rusești în baza dreptului internațional, respectându-se principiul integrității teritoriale a statelor.

O atenție deosebită a fost acordată problemelor de securitate regională și coordonării eforturilor de soluționare a conflictului transnistrean, în special, interacțiunii în implementarea controlului la frontieră și utilizarea plăcuțelor de înmatriculare. A fost reconfirmată nevoia retragerii trupelor ruse din Transnistria, dar și distrugerea munițiilor din apropierea satului Cobasna sub control internațional", a scris Ministerul de Externe al Ucrainei, citat de portalul Deschide.md.

Cei doi oficiali au discutat și proiectele comune economice, culturale și umanitare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel