Thailanda a fabricat împreună cu Ucraina un nou vehicul blindat BTR-3CS

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Institutul tehnologic de apărare din Thailanda (DTI) - o agenție industrială de cercetare, dezvoltare și industrie din cadrul Ministerului Apărării din Thailanda (MOD) - a prezentat un prototip al vehiculului blindat de luptă 8 × 8 BTR-3 cu ocazia deschiderii expoziției Defense and Security (D&S) de la Bangkok pe 18 noiembrie, transmite Jane.

Vehiculul este desemnat BTR-3 CS - cunoscut și sub denumirea de ACPC-01 (Armored Command Post Carrier) - și a fost construit printr-un program de colaborare finanțat de DTI, firma locală Datagate și grupul industrial de apărare din Ucraina, Ukroboronprom. Vehiculul a fost asamblat la uzina Datagate din Chachoengsao din sudul Thailandei.

Oficialii DTI au spus că BTR-3CS va intra în teste la Royal Thai Army (RTA) și este preconizată achiziția a 60 de vehicule pentru mai multe batalioane. DTI urmărește de asemenea, exporturile vehiculului pe piețele regionale.

„Scopul este să începem furnizarea acestor vehicule pentru RTA și odată ce aceste cerințe sunt îndeplinite, vom încerca să câștigăm contracte de export”, a declarat colonelul Chatchapong Punpayak, director de dezvoltare a afacerilor la DTI.

El a explicat că vehiculul prototip a fost construit prin transferuri de tehnologie din Ucraina în Thailanda. Motorul Deutz AG și transmisia Allison ale vehiculului au fost de asemenea importate, la fel ca unele dintre sistemele de misiune de la bord. Cu toate acestea, colonelul Chatchapong a spus că multe dintre componentele vehiculului au fost furnizate local și că industria thailandeză va căuta să-și maximizeze implicarea în program, pe măsură ce se va maturiza în următorii câțiva ani.

Vezi și: Programul Turciei de producție a tancului Altay s-a blocat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel