THAAD, amplasat la Deveselu. Sistemul SUA este funcțional - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaeriană THAAD, sursă foto: Lockheed Martin
Sistem de apărare antiaeriană THAAD, sursă foto: Lockheed Martin

THAAD, cel mai performant sistem antirachetă american a fost amplasat la Deveselu. El este functional și va veghea spațiul aerian până când scutul Aegis Ashore va trece prin lucrările de reactualizare.

Concret, la solicitarea NATO, au fost instalate la Deveselu două lansatoare THAAD cu câte opt interceptoare care pot doborî rachete balistice, informează Centrul de Televiziune și Film al MApN. Precum în cazul Aegis Ashore interceptorii nu au încărcătură explozivă ci se bazează doar pe energia cinetică pentru distrugerea țintelor.

 

Performanțe remarcabile ale sistemului THAAD

 

Sursa citată transmite că performanțele sistemului THAAD sunt remarcabile. Racheta interceptoare a sistemului are o lungime de 7 metri, atinge o altitudine de 150 de kilometric cu o miteză maximă de 8 Mach, ceea ce înseamnă cam 8 kilometri pe secundă.

Unitatea THAAD de la Deveselu va fi sub controlul operational al NATO. Sistemul THAAD va avea în vedere potențiale amenințări din afara spațiului euro-atlantic.

VIDEO - THAAD, amplasat la Deveselul. Sistemul este funcțional:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel