Teste cu noul proiectil ghidat Excalibur S - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania Raytheon a dat publicității imagini din timpul testelor efectuate cu noua muniție ghidată Excalibur S, transmite defence blog.

Conform informațiilor furnizate de producător, muniția ghidată Excalibur S a fost testată pentru US Navy. Proiectilul folosește atât ghidarea prin GPS cât și prin laser pentru a putea lovi ținte mobile atât terestre cât și navale.

„Folosirea artileriei pentru a angaja ținte în mișcare le oferă soldaților mai multă flexibilitate. Artileria este folosită de obicei pentru a lovi obiecte staționare, dar Excalibur S extinde capacitatea de artilerie pe câmpul de luptă””, a spus Sam Deneke, vicepreședintele Raytheon Land Warfare Systems.

Raza de ratare a proiectilului Excalibur, față de ținta aflată în mișcare, este mai mică de doi metri. Folosit pe scară largă de forțele de artilerie americane și internaționale, Excalibur a fost utilizat de peste 1.400 de ori în lupte. 

Vezi și: US Army va testa luna aceasta noua rachetă balistică Precision Strike

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel