Tancurile spaniole Leopard 2 sunt aproape gata. Vor pleca în Ucraina în a doua jumătate a lunii aprilie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Leopard 2 A4, predat forțelor ucrainene
Leopard 2 A4, predat forțelor ucrainene

Cele șase tancuri Leopard 2A4 pe care Spania a promis că le va trimite în Ucraina vor părăsi țara în a doua jumătate a lunii aprilie, a declarat miercuri ministrul Apărării, Margarita Robles, postului de stat TVE, amânând data estimată a livrării.

După ce inițial au existat oarece îndoieli cu privire la posibilitatea de a intra din nou în luptă, spaniolii confirmă că cele 6 tancuri Leopard 2A4, promise Ucrainei, vor fi complet operaționale în câteva zile.

Tancurile de luptă fabricate în Germania nu au mai fost folosite din anii '90 și au fost puse în conservare, necesitând recondiționare și teste de pregătire pentru luptă, scrie Reuters.

Presa spaniolă relatează că cele 6 tancuri se află deja în câmpul de manevră din zona Cordoba, acolo unde au început probele de mobilitate și de tragere cu muniție reală, un ultim test în procesul de recondiționare și reglare al echipamentelor.

Foto: Extracția unui motor de Leopard 2A4 / Forțele armate spaniole

Spania a declarat luna trecută că se așteaptă să trimită tancurile după vacanța de Paște din 9 aprilie.

S-a angajat să trimită un total de 10 tancuri în Ucraina, iar Robles a spus că forțele armate au început să repare celelalte patru.

Spania a instruit, de asemenea, 40 de membri ai echipajului tancurilor și 15 mecanici la o bază militară din orașul Zaragoza, din nord-estul orașului.

În plus, Spania va mai trimite încă 20 de M-113 Transportoare blindate spaniole, în versiunea pentru transportul militarilor, care se vor adăuga celor 20 de transportoare deja trimise în  februarie.

Alte țări NATO, printre care Germania, Polonia și Portugalia, au promis că vor trimite cel puțin 48 de tancuri Leopard 2 în Ucraina.

Moment istoric după 80 de ani: Tancurile germane Leopard 2 A6 au ajuns în Ucraina. Berlinul s-a ținut de promisiune

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel