Tancul K2 Black Panther va deveni istorie. Un nou model a fost prezentat la Seul

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Firma sud-coreeană de apărare Hyundai Rotem se poziționează pentru a asigura o nouă comandă pentru construirea tancurilor de luptă principale ale K2 Black Panther (MBT) pentru armata Republicii Coreea (RoKA), transmite Jane.

În același timp, compania avansează cu planurile de a dezvolta o platformă care va fi un înlocuitor viitor pentru același tanc.

Un oficial al companiei a confirmat la Expoziția Internațională Aerospațială și Apărare de la Seul din 2019 (ADEX) că Hyundai Rotem construiește în prezent 106 vehicule K2 Black Panther în baza unui ordin garantat la sfârșitul anului 2014. Livrarea acestor tancuri a început și este de așteptat să se încheie până în 2021.

K2 Black Panther, care număra 100 de unități, au fost construite în baza unui contract semnat în 2011 și livrate către RoKA începând cu 2014.

Oficialul a adăugat că agenția de achiziții militare din Coreea de Sud ia în considerare un program de trei loturi, posibil din 2020. Numărul de vehicule care vor fi construite în această fază nu este confirmat, dar este probabil să fie altul 100 de unități.

Echipate cu motoare fabricate local

 

Tancurile K2 Black Panther au fost echipate cu un motor diesel german MTU 883 V12 comun, care dezvolta 1.500 CP, cuplat la o transmisie Renk complet automată, cu cinci trepte îniante și trei trepte înapoi. Două loturi de tancuri sunt echipate cu un motor fabricat local, o baterie Doosan DV27K și transmisie Renk.

Oficialul Hyundai Rotem a declarat că industria locală urmărește să dezvolte un sistem de transmisie care să poată fi integrat în următoarele trei loturi.

Cerința RoKA este de a ajunge la aproximativ 600 de unități pentru a înlocui tancurile M48 Patton, care sunt în funcțiune încă din anii '80. O versiune actualizată a tancului, K1A1, au fost, de asemenea, produse de Hyundai Rotem.

Vezi și: Coreea de Sud reia producţia de tancuri principale de luptă K2 Black Panther

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel