Taiwanul achiziționează sisteme Patriot în valoare de 6 miliarde de dolari

Eduard Pascu / 30 apr 2021 / 17:31

Ministerul Apărării din Taiwan a confirmat recent că a semnat un contract pentru achiziționarea sistemelor Patriot Advanced Capability (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE) și se așteaptă ca acestea să fie livrate până în 2025-2026.

În decembrie 2020, Comandamentul Forțelor Aeriene din Taiwan intenționa să achiziționeze 300 de rachete Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE), a informat Taiwan News, citat de  Army Recognition.

Sursa citată estimează că arsenalul de rachete de tip PAC-3 ale Taiwanului va ajunge la 650 până în 2027. Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Huang Chih-wei a declarat că nu poate dezvălui în acest moment numărul exact, numărul fiind clasificat, dar a susținut că achiziția de rachete va rămâne încadrată în bugetul alocat inițial de 6 miliarde de dolari.

Recent, pe fondul incursiunilor frecvente ale avioanelor militare chineze în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Taiwan, exercițiile militare recente s-au concentrat pe apărarea aeriană, „vioara întâi” fiind Patriot și Avenger. Scopul principal a fost de a demonstra că Forțele Armate din Taiwan sunt capabile să respingă un atac aerian inamic și să ia măsurile necesare pentru a proteja spațiul aerian al țării.

În cadrul exercițiilor, unităților mobile încărcate cu rachete Patriot li s-a ordonat să se deplaseze rapid de la un punct la altul, iar armata a transportat rachete Avenger sol-aer noaptea pentru a simula respingerea unui potențial atac.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy