T-90M, cel mai modern tanc rus, ar putea ajunge în SUA unde va fi analizat. Rușii îi acuză de „trădare” pe cei care au permis captura

Tanc rusesc T-90M Proryv capturat de ucraineni
Tanc rusesc T-90M Proryv capturat de ucraineni

Rușii nu-și fac iluzii că T-90M, cel mai modern tanc al Federației Ruse, excepând „fantoma” T-14 Armata, nu va ajunge în SUA unde va fi analizat de experții americani.

Amintim că în cursul acestei săptămâni militarii ucraineni au publicat pe rețelele de socializare mai multe fotografii cu un tanc T-90M pe care l-au capturat în regiunea Harkov, în timpul retragerii forţelor ruse de ocupaţie.

Tancul Т-90М "Proryv" care a căzut în mâinile forțelor armate ucrainene se află într-o stare tehnică destul de bună, cu excepţia senilor de pe partea stângă care par să lipsească.

Cel mai probabil, tancul a fost abandonat de militarii ruși în timpul retrageri lor din regiunea Harkov. Tancul capturat este, de asemenea, echipat cu un camuflaj din material ce absoarbe undele radar, cunoscut sub numele de Nakidka.

Toate aceste tehnologii vor fi atent studiate de americani.

 

T-90M Proryv, cel mai modern tanc rus, va fi studiat minuțios de experții americani

 

Cel puțin asta insinuează publicația ucraineană Defense Express care citează diferiți experți ruși. Aceștia din urmă și-au manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că Tancul T-90M Proryv va ajunge în SUA, în poligonul de la Aberdeen, unde va fi dezasamblat și studiat minuțios de experții americani.

Potrivit sursei citate, în Federația Rusă există nemulțumirea că militarii ruși nu au distrus tehnica în momentul retragerii și nu s-a încercat nici măcar aruncarea unor grenade în trapa tancului. „Echipajul tancului care a abandonat intactă tehnica e aproape numit trădător de țară în Federația Rusă”, precizează publicația ucraineană.

 

Despre tancul T-90M, cel mai modern din dotarea forțelor armate ruse

 

2. Tancul pri... (t_90m_proryv_3_38983700.jpg)

Tancul principal de luptă T-90M "Proryv-3"

Primul lot de tancuri modernizate T-90M Proryv/Breakthrough a intrat în dotarea forțele armate ruse în primăvara anului 2020. Astfel, T-90M Proryv este cel mai nou şi modern tanc pe care armata rusă îl are în dotare în acest moment.

Modelul T-90M 2017, de asemenea, poreclit Proryv-3 este o variantă modernizată a versiunii de export a tancului principal de luptă T-90MS ( Main Battle Tank - MBT), dezvoltată și proiectată de compania rusă Uralvagonzavod.

Modelul T-90M 2017 este îmbunătățit în termeni de protecție, mobilitate și putere la foc. T-90M a fost testat de armata rusă în timpul exercițiului militar Zapad-2017 care a avut loc în perioada 14-20 septembrie 2017.

Primele livrări ale tancurilor T-90M „Proryv" către forţele armate ruse au început în luna aprilie 2020. Testele finale ale tancului principal de luptă T-90M Proryv-3 au fost efectuate cu succes în februarie 2020. 

Conform informaţiilor disponibile în presa rusă, T-90M a primit o turelă nouă, care diferă de cea a modelului produs în serie. Un alt avantaj al ultimei variante de tanc T-90M este faptul că acesta poate face schimb de informaţii, în timp real, cu alte blindate sau vehicule militare, aflate pe câmpul de luptă.

Alte caracteristici: T-90M Proryv dispune de un tun de tip 2A46M-4 de 125 mm şi un încărcător automat; un nou sistem de ochire care poate lovi ţintele pe orice timp, ziua sau noaptea; are un blindaj compozit reactiv superior, similar cu cel al tancului rusesc T-14 Armata; designul modelului T-90M Proryv-3 2017 este similar cu toată familia T-90 MBT; un motor mai puternic, de 1.500 cai putere; poate atinge 60 km / h cu o autonomie maximă de croazieră de 550 km.

CITEȘTE ȘI: Rusia a anunțat un nou lot de Su-57 care se vor alătura celor 5 avioane. Bonus - industria promite creșterea producției

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel