Rusia a anunțat un nou lot de Su-57 care se vor alătura celor 5 avioane. Bonus - industria promite creșterea producției

Su-57, sursă foto: United Aircraft Corporation
Su-57, sursă foto: United Aircraft Corporation

Industria de apărare din Federația Rusă a anunțat creșterea producție pentru avioanele Su-57, considerate de ruși de generația a V-a. Anunțul trebuie pus sub semnul întrebării în contextul în care programul are mari dificultăți iar sancțiunile occidentale pun sub reale probleme tehnologice industria rusă.

Corporația de stat Rostec, citată de Vzgyad, a anunțat că anul acesta va livra un nou lot de avioane de vânătoare Su-57 Forțelor Aeriene Ruse iar în „viitorul apropiat” ritmul producției va fi accelerat.

Declarațiile au fost făcute de Serghei Chemezov, directorul Rostec, în timpul unei vizite la facilitatea de producție a Su-57.

Ceea ce nu precizează șeful Rostec e câte avioane Su-57 vor livra anul acesta.

Potrivit directorului Rostec, în baza unui contract dintre companie și Ministerul Apărării, se lucrează și la creșterea producției aeronavelor.

Anunțul vine în contextul războiului din Ucraina și a mobilizării parțiale anunțate în această săptămână de Vladimir Putin.

Rostec precizează că intenționează să crească producția avioanelor Su-57 prin introducerea unor tehnologii moderne de producție și prin construirea de noi instalații și achiziționarea de echipament modern.

Până atunci, rușii rămân cu doar 5 avioane Su-57, pe care le consideră de generația a V-a. Majoritatea experților însă le cataloghează ca fiind de generația 4.5. 

 

Rușii anunță că măresc producția Su-57, dar istoria programului e una plină de peripeții. Primul Su-57 din producția de serie s-a prăbușit

 

2. Avioane Su... (su-57_61304800.jpg)

Avioane Su-57 ruse

Povestea avionului de generația a V-a rus, nu a început cu dreptul. Industria a întâmpinat mari dificultăți la motor iar punctul culminant a fost atins când primul Su-57 din producția de serie s-a prăbușit. Începând din 2023 Su-57 care vor fi fabricate ar trebui să dispună de noi motoare.

În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de cinci avioane Su-57, din care ultimele două au fost predate beneficiarului chiar la sfârșitul lunii mai 2022.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a informat recent că Forțele Aerocosmice vor primi în dotare, până la sfârșitul anului 2024, 22 de avioane Su-57 din producția de serie.

De precizat că în 2019 Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au semnat un contract pentru livrarea a 76 de avioane de tip Su-57.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel