T-14 Armata ar putea ajunge, într-un final, pe frontul din Ucraina (Ministerul britanic al Apărării)

Sursă foto: RIA Novosti
Sursă foto: RIA Novosti

Rusia studiază posibilitatea desfăşurării în Ucraina a unui număr mic dintre noile sale tancuri T-14 Armata, afirmă joi Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre situaţia de pe frontul din Ucraina, potrivit EFE.

Londra argumentează că dispune de imagini cu un număr de tancuri T-14 într-o tabără de antrenament la sfârşitul lunii decembrie în sudul Rusiei, utilizată de obicei pentru activităţile de dinaintea desfăşurării pe teren în Ucraina.

Anterior, media ruse proguvernamentale sugeraseră o astfel de posibilitate, dar nu se ştie încă dacă astfel de vehicule blindate se află deja în Ucraina.

'Orice desfăşurare de T-14 este probabil o decizie cu risc ridicat pentru Rusia. În cei 11 ani de dezvoltare, programul a înregistrat întârzieri, reducerea numărului de vehicule planificat şi probleme de fabricaţie', se menţionează în buletinul citat.

Ministerul britanic al Apărării consideră de asemenea că ar putea fi dificil pentru Rusia să-şi adapteze lanţul logistic pentru T-14, mult mai mari şi mai grele decât alte tipuri de tancuri ruseşti.

Londra consideră că desfăşurarea acestor tancuri s-ar putea face 'în principal în scop de propagandă', evocând că producţia acestui tip de tanc este încă scăzută, 'probabil, de ordinul a câteva zeci', aşa că nu crede că comandanţii ruşi vor dori să le folosească.

Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută că va trimite 14 vehicule blindate Challenger 2 armatei ucrainene, prima livrare de tancuri a Regatului Unit în Ucraina.

De asemenea, producătorul german de arme Rheinmetall este gata să transfere peste 100 de tancuri de luptă Leopard 1, Leopard 2 și British Challenger 1 în Ucraina, dacă va primi aprobarea german.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel