Suspiciuni de terorism: Arestări în Marea Britanie

Sebastian Florea |
Data publicării:

Poliţia britanică a arestat cinci susţinători ai unei grupări neonaziste sub suspiciunea de terorism.

Poliţia britanică a arestat miercuri dimineaţa cinci persoane acuzate de afiliere la gruparea neonazistă Acţiunea Naţională (National Action) sub suspiciunea de terorism, operaţiune ce urmează după o 'serie de arestări' la nivel naţional, informează dpa.

Poliţia comitatului West Midlands a anunţat că a arestat trei bărbaţi, o femeie şi un băiat de 17 ani, în oraşele Birmingham şi Nottingham din comitat şi din oraşul Halifax, situat în nordul Marii Britanii. Mai multe proprietăţi au fost percheziţionate, după 'arestările planificate şi având la bază informaţii' provenite de la serviciile secrete, a precizat poliţia. Potrivit poliţiei comitatului, cinci dintre suspecţi vor fi interogaţi 'sub suspiciunea de afiliere la o organizaţie interzisă' în baza legii privind combaterea terorismului.

Fostul ministru de interne al Marii Britanii, Amber Rudd, care a interzis gruparea în decembrie 2016, a declarat că Acţiunea Naţională este 'o organizaţie rasistă, antisemită şi homofobă, care stârneşte ura, glorifică violenţa şi promovează o ideologie dezgustătoare'. Reprezentanţi ai campaniei antifasciste Hope Not Hate au apreciat anul trecut că această grupare are între 50 şi 100 de 'membri importanţi'. În pofida faptului că a fost interzisă, Acţiunea Naţională 'a continuat să opereze folosind o varietate de nume diferite', a informat Hope Not Hate în iunie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel