Summit NATO: Sistemul de apărare antiaeriană Patriot al armatei germane, gata de desfăşurare în Lituania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)
Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot al armatei germane, desfăşurat pentru a apăra summitul NATO din capitala lituaniană Vilnius, este gata cu patru zile înainte de începutul reuniunii, a precizat vineri DPA.

 

Alianţa Nord-Atlantică ţine astfel cont de situaţia cu risc mare la adresa securităţii, însă fără să existe vreo indicaţie concretă privind iminenţa unui atac.

Sistemele Patriot sunt staţionate pe aeroportul din Vilnius, care se află la circa 160 de kilometri de exclava rusă Kaliningrad şi la 30 de kilometri de Belarus. Summitul NATO va începe marţi şi va dura două zile.

Pe durata summitului, forțele armate lituaniene și unitățile Aliaților vor asigura măsuri suplimentare de apărare a spațiului aerian.

Forțele armate lituaniene au alocat peste 3000 de militari pentru securitatea summitului NATO de la Vilnius. O altă măsură pregătitoare de securitate pe care o desfășoară este evaluarea mediului informațional.

Campanile informaționale ostile, atacurile cibernetice și răspândirea de informații false, intensificarea fluxului de migranți din Belarus, manevrele cu echipamente militare și avioane la granițele Republicii Lituania, instigarea la neliniște și panică publică prin răspândirea de farse pe rețelele de socializare sunt sub atenta monitorizare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel