Summit NATO, la Bruxelles. Ministrul Mihai Fifor, alături de generalul Nicolae Ciucă

Vladimir Neagu |
Data publicării:
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, merge la Bruxelles, la summitul NATO, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă. Summitul se desfășoară în perioada 10-12 iulie. 

Programul primei zile include participarea celor doi oficiali la o masă rotundă dedicată apărării europene, organizată în marja Summit-ului de Fundația Conferinţei de securitate de la München, în seria evenimentelor European Defence Roundtable, și găzduită de Reprezentanța Bavariei la Uniunea Europeană. Agenda de discuții va include teme referitoare la evoluțiile înregistrate în cooperarea UE-NATO, partajarea echitabilă a cheltuielilor în cadrul Alianței și relația NATO-Rusia.

În perioada 11-12 iulie, ministrul Fifor și generalul Ciucă vor reprezenta Ministerul Apărării Naționale în delegaţia oficială a României la Summit-ul NATO.

În cadrul lucrărilor Summit-ului, vor fi analizate stadiul implementării măsurilor strategice decise la Summit-urile Aliate anterioare din Țara Galilor, din 2014, și de la Varșovia, din 2016, modalitățile de întărire a posturii NATO de apărare și descurajare, de sporire a capacității Alianței de proiectare a stabilității în vecinătatea sa și, de asemenea, perspectivele de consolidare a cooperării NATO cu Uniunea Europeană, de o manieră complementară, precum și adaptarea structurii de comandă a NATO la noul mediu de securitate, dezvoltarea capacității de reacție a forțelor aliate și facilitarea mobilității acestora în Europa.

În marja Summit-ului, ministrul Mihai Fifor va participa la un dineu de lucru al miniştrilor aliați ai apărării, dedicat posturii de apărare şi descurajare a NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel