Suedia cumpără sisteme anti-rachetă Patriot

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Raytheon a primit de curând o comandă de la Suedia în valoare de $692,9 milioane pentru a produce Sistemul de Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-rachetă Patriot, inclusive piese de schimb și suport tehnic. Livrările sunt programate să înceapă în 2021, când armata suedeză va primi o cantitate neprecizată de unități de tragere Patriot și rachete-interceptor GEM-T, împreună cu pregătirea trupelor.

,,Achiziția de către Suedia a sistemului Patriot va oferi posibilitatea unor exerciții comune de pregătire ale forțelor suedeze și americane și va îmbunătăți interoperabilitatea militară. Patriot este modernizat în mod continuu, oferind Suediei cel mai avansat și capabil sistem de apărare antiaeriană și anti-rachetă din lume”, a spus Tom Lalliberty, vicepreședinte al departamentului de Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-Rachetă din cadrul Raytheon Sisteme Integrate de Apărare, potrivit raytheon.com.

Suedia este al 16-lea stat care s-a alăturat Parteneriatului Patriot, devenind astfel cel mai nou membru. Parteneriatul Patriot este un grup de state care dețin sistemul de apărare anti-aeriană Patriot. În acest mod, statele membre împart între ele cheltuielile necesare inovațiilor tehnologice, totul având ca scop distribuirea acestor informații în mod egal între toți membrii.

Mai mult decât atât, ca un fundament al apărării Europei, Patriot asigură pentru șapte țări de pe continent protecție împotriva aeronavelor cu pilot sau fără, a rachetelor balistice și de croazieră, dar și îmbunătățește semnificativ securitatea transatlantică. Acum, membrii Parteneriatului Patriot din Europa sunt: Germania, Grecia, Olanda, Polonia, România, Spania și Suedia.

Țara scandinavă va derula contractul în formula guvern la guvern, realizat prin programul american Vânzări Militare în Străinătate și urmează același proces de achiziție ca România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel