Succes răsunător al noilor sisteme rusești Tor-M2 în Ucraina: Racheta s-a întors imediat după lansare și și-a lovit propriul sistem (Video)

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Captură video surse deschise
Foto: Captură video surse deschise

Eșec major al unui sistem antiaerian de tip Tor-M2 al Rusiei. La doar câteva fracțiuni după lansarea rachetei împotriva unei ținte aeriene, aceasta și-a modificat traiectoria, întorcându-se și lovind în imediata apropiere a sistemului.

Imaginile au devenit virale pe internet. Ele au fost publicate chiar de canale de Telegram rusești, fiind analizate de bloggeri din Federația Rusă. 

Așa cum se poate observa, imediat după lansarea unei rachete din sistemul antiaerian Tor-M2, racheta a avut o traiectorie haotică, întorcându-se și lovind în imediata apropiere a sistemului care a lansat-o.

În loc de o traiectorie verticală, racheta s-a învârtit de două ori în cerc deasupra sistemului, iar mai apoi a lovit în imediata lui apropiere provocând o explozie. 

Portalul pro-Kremlin Avia.pro a prezentat totuși incidentul, bagatelizând lansarea eșuată. Sursa citată precizează că deși cauzele incidentului rămân necunoscute, cel mai probabil e o defecțiune a motorului rachetei.

Nu e clar unde au fost filmate imaginile video, dar în contextul războiului de agresiune neprovocat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și a utilizării acestor sisteme în timpul invaziei pe scară probabilitatea ca lansarea eșuată să fi avut loc pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei e foarte ridicată.

Sursa citată conchide: „Totuși, astfel de incidente pot avea loc chiar și în ciuda fiabilității foarte ridicate a acestor sisteme de apărare antiaeriană”.

Dar imaginile sunt cartea de vizită dorită de ruși a Tor-M2.

 

Despre noile sisteme antiaeriene rusești de tip Tor-M2

 

2. Sistem rus... (sistem_tor_m2_rusia_55789400.jpg)

Sistem rusesc de tip Tor-M2

Complexul de rachete antiaeriene de tip Tor-M2 este în forțelor terestre rusești din anul 2015. În aprilie 2019 rușii au precizat că sistemul a trecut toate testele efectuate în condiții reale de luptă.

Sistemul SAM Tor-M2 poate fi folosit pe orice vreme și anotimp, este armat cu 16 rachete 9M338K cu combustibil solid și o precizie de angajare sporită. Racheta este mult mai mică și mai ușoară în comparație cu racheta 9M331 anterioară. Drept urmare, sistemul poate angaja ținte aeriene care zboară pe o rază maximă de 16 km, la o viteză de până la 1.000 m/s și la o altitudine de maximum 10.000 m.

Complexul de rachete antiaeriene Tor-M2 este conceput pentru acoperirea obiectivelor administrative importante și a eșaloanelor înaintate ale formațiunilor terestre împotriva atacurilor rachetelor de croazieră și rachetelor antiradiolocație, a bombelor, avioanelor, elicopterelor și dronelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel