Submarinele rusești, urmărite peste tot. Un avion norvegian P-3 Orion a aruncat o baliză de cercetare în apropierea Knyaz Vladimir 

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Submarinul rusesc Knyaz Vladimir, din clasa Borey. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Submarinul rusesc Knyaz Vladimir, din clasa Borey. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a informat, pe 06.11.2022, că un avion de cercetare norvegian de tip Lockheed P-3 Orion a aruncat o baliză cu microfoane și senzori chiar în fața submarinului  Knyaz Vladimir aflat în Marea Barents. 

În acel moment, marinarii ruși se întorceau din misiune din zona Arctică și se aflau la suprafața apei deja de o zi.

Incidentul a fost filmat de un operator al postului de televiziune, aflat la bordul submarinului.

În acest fel, cercetașii străini au încercat să înregistreze “atmosfera” de la bordul submarinului nuclear rusesc. Ofițerii ruși nu au părut deranjați de acest incident, dar nu se știe ce au făcut cu geamandura lansată de avionul norvegian, remarca jurnalistul rus.

Pe timpul marșului de lungă durată, la bordul submarinului a fost realizat reportajul cu titlul: “Submarinul nuclear  Knyaz Vladimir: Drumeție pe gheață”. În acesta se poate vedea ce fac marinarii ruși în timpul călătoriilor lungi, dar și cum agențiile străine de sunt interesate de secretele submarinelor rusești din clasa Borey-A.

 

Knyaz Vladimir, primul submarin din clasa Borey

 

Comentariul autorului:  Knyaz Vladimir este primul submarin rusesc din cadrul Proiectului modernizat 955A, clasa Borey-A. Acesta a fost introdus în dotarea Diviziei 31 Submarine - Gadzhievo a Flotei de Nord pe 12.06.2020.

La bordul submarinului se află 16 rachete balistice intercontinentale de tip Bulava (SS-N-32 în clasificare NATO). 

Amintim că în cursul acestei săptămâni, cel mai nou submarin strategic rusesc, Generalissimus Suvorov, a lansat o rachetă balistică intercontinentală de tip “Bulava”.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, lansarea a avut loc din imersiune, din acvatoriul Mării Albe, și a vizat o țintă amplasată în poligonul Kura din peninsula Kamchatka.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Anterior, directorul general al Șantierului Naval Sevmash din Severodvinsk, Mikhail Budnichenko, a declarat pentru agenția de presă Tass că submarinul cu destinație strategică Generalissimus Suvorov, Proiect 955A, se pregătește pentru predarea către flotă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel