Rusia va înfrunta în Ucraina o versiune modernă a tancului Abrams, dar fără un kit special de blindaj - variantă utilizată doar de Armata SUA

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a confirmat că intenționează să furnizeze Ucrainei o versiune modernizată a tancului Abrams M1A2, deci nu o versiunea veche M1A1 pe care U.S. Army o are acum disponibilă în depozite. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh, în cadrul unui briefing, relatează The Hill. Deși nu se cunoaște încă calendarul exact de livrare, oficialii americani au precizat că procesul va dura luni, nu săptămâni. 

"În prezent lucrăm la detalii. Încercăm să achiziționăm tancuri noi prin intermediul USAI (Inițiativa de asistență pentru securitatea Ucrainei)... Acest lucru implică colaborarea cu industria și semnarea de contracte, precum și achiziționarea de noi tancuri. Acesta este scopul nostru în acest demers", a declarat Singh.

Singh a subliniat că nu poate oferi un termen pentru momentul în care tancurile Abrams vor ajunge în Ucraina, spunând că "nu vorbim de săptămâni, ci de luni". Ea a mai spus că nu s-a stabilit încă unde vor fi instruiți militarii ucraineni pe a putea opera tancurile Abrams.

"Nu pot să vă dau un orizont de timp specific. Încercăm să organizăm instruirea, dar în acest moment nu pot spune unde și când va avea loc, pur și simplu nu am această informație", a spus Singh.

Reamintim că, la 25 ianuarie, președintele american Joe Biden și-a confirmat intenția de a furniza Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, ceea ce reprezintă echivalentul unui batalion ucrainean, pentru a-și consolida capacitățile de apărare împotriva agresiunii rusești.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a comentat, de asemenea, informaţiile apărute în mass-media cu privire la număr mic de tancuri pe care Statele Unite ar urma să-l ofere Ucrainei.

"Cred că acesta nu este cu siguranță un angajament simbolic, ci un angajament că facem acest lucru pe termen lung", a adăugat Singh.

 

 

Ucraina va primi tancuri Abrams în versiunea modernă M1A2, dar fără kit-ul de blindaj cu plăci de uraniu sărăcit

 

După că au precizat analiştii militari ai publicaţiei The War Zone, dar şi jurnaliştii publicaţiei Politico, tancurile Abrams pe care Statele Unite intenționează să le transfere Ucrainei sunt tancurile moderne M1A2, nu A1, pe care armata americană le are în stoc, dar acestea vor fi, de asemenea, nu vor dispune de kit-ul de blidaj cu plăci de uraniu sărăcit.

Tancurile vor trebui să fie într-o configurație disponibilă pentru export. Acest lucru se datorează în mare parte kit-urilor de blindaj - înalt clasificate - care se găsesc în special pe versiunile tancului Abrams operate de U.S. Army, care conțin uraniu sărăcit și care nu sunt disponibile la exportat nici măcar pentru cei mai vechi aliații ai SUA. Cu alte cuvinte, Statele Unite nu pot trimite pur și simplu în Ucraina tancurile Abrams pe care U.S. Army le are în acest moment în depozite.

 

Despre Abrams M1A2 care va ajunge în Ucraina

 

Începând cu sfârșitul anilor 1980, multe tancuri M1A1 produse pentru armata americană au început să aibă pachete de blindaj compozit pe bază de uraniu sărăcit (DU), un metal cunoscut pentru densitatea să ridicată Pachetele de blindaj care încorporau uraniu sărăcit au fost incluse și pe variantele ulterioare ale seriei de tancuri M1A2. Multe dintre vechile M1A1 americane au fost modernizate ulterior cu cu kituri de blindaj de generaţie mai nou, inclusiv sute de exemplare care au fost aduse în cele din urmă la standardul M1A2.

Orice modificare a Abrams este semnificativ mai eficientă în ceea ce privește puterea de foc, precizia și blindajul în comparație cu tancurile din epoca sovietică folosite în prezent de Ucraina. Cu toate acestea, ele sunt mai dificil de operat.

M1A2 Abrams pe care SUA doreşte să-l ofere Ucrainei are un sistem optic și un sistem de control mai avansat decât versiunea A1, ceea ce permite o țintire mai precisă. De asemenea, dispune şi de un sistem de ochire cu camere cu termoviziune, permițându-i identificarea mai uşoară a țintelor pe câmpul de luptă, indiferent de condiţiile meteo.

M1A2 Abrams vine cu sisteme de comandă şi control digitalizate care permit tancului să facă un schimb continuu și automat de informații, să urmărească rapid locația vehiculelor militare aliate pe câmpul de luptă, să identifice pozițiile inamice și să proceseze informaţiile primite de la sistemele de artilerie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel