SUA vor începe în curând pregătirea piloților ucraineni pentru a pilota avioane F-16

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au anunțat că vor începe în octombrie pregătirea piloților ucraineni pentru a pilota avioane F-16. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că după ce piloții ucraineni vor dobândi cunoştinţe solide în limba engleză, se așteaptă că pregătirea acestora pentru pilotarea avioanelor F-16 să înceapă în octombrie.

Generalul american a precizat că nu poate comunica în acest moment cât piloţi ucraineni vor lua parte la acest antrenament.

Anterior, joi, doi oficiali americani au declarat pentru CNN că urmează un anunț privind programul de antrenament dedicat piloţilor ucraineni. Oficialii au spus că piloții mai trebuie să treacă prin cursuri de limba engleză înainte de a începe să învețe să opereze avioanele F-16. Cursurile de limbă engleză vor avea loc, de asemenea, în SUA.

Potrivit unui alt oficial american, Ucraina a înaintat o listă de aproximativ 32 de piloți care sunt pregătiți să înceapă antrenamentul pe avioanele de luptă F-16, dar majoritatea nu stăpânesc încă suficient de bine limba engleză, o cerință necesară, deoarece comenzile și manualele cu instrucţiuni pentru avioanele F-16 sunt toate în limba engleză.

Piloții, împreună cu o parte din personalul care va primi instruire privind modul în care se face mentenanţa aeronavelor, ar putea ajunge în SUA chiar luna viitoare, a declarat un oficial. Odată ce cursurile de limba engleză vor fi finalizate, piloții ucraineni vor putea începe antrenamentul pentru a pilota avioanele F-16, a declarat un alt oficial american. Nu este încă clar cât timp va dura pregătirea piloților, care au pilotat avioane de luptă MIG și Sukhoi din epoca sovietică, pentru a pilota avioane occidentale F-16.

SUA au decis să organizeze pregătirea piloților ucraineni pentru avioanele de luptă F-16 după ce au recunoscut că pregătirea în Europa va ajunge în cele din urmă la capacitate maximă, a declarat joi Ryder.

"În timp ce ne uitam la aliații noștri europeni care asigură această pregătire, recunoscând faptul că vrem să facem tot ce putem pentru a ajuta la avansarea cât mai rapidă a acestui efort în sprijinul Ucrainei, știm că, pe măsură ce danezii și olandezii se pregătesc să antreneze acești piloți, la un moment dat, în viitor, capacitatea va fi atinsă", a spus Ryder.

,,Așa că, anticipat, recunoașterea acestui lucru și aplecarea înainte pentru a ajuta la acest efort este un demers pe care îl facem acum".

Baza Davis-Monthan Air Force a găzduit doi piloți de vânătoare ucraineni în martie pentru a evalua cât de repede pot învăța aceştia să piloteze avioane F-16. În cadrul acestor evaluări, piloţii au demonstrat că au un nivel de pregătire peste medie.

Davis-Monthan găzduiește, de asemenea, 162nd Wing, o parte a Gărzii Naționale Aeriene a SUA din Arizona a cărei misiune este de a instrui piloţii din statele aliate cu să piloteze F-16. Unitatea a antrenat piloți din 25 de țări.

În onoarea Zilei Independenței Ucrainei, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat: "Statele Unite sunt mândre să fie alături de Ucraina și vom continua să ne asigurăm că aceasta dispune de ceea ce are nevoie pentru a lupta pentru libertatea sa." Repetând o promisiune făcută deseori de administrația Biden, el a afirmat într-o declarație că SUA vor sprijini Ucraina "atât timp cât va fi nevoie în lupta să pentru securitate și libertate". 

La începutul acestei săptămâni, Danemarca și Olanda - cele două țări care conduc coaliția pentru a-i antrena pe ucraineni să piloteze și să opereze avioane de luptă F-16 - s-au angajat să trimită avioane în Ucraina.

Danemarca s-a angajat să trimită 19 avioane de luptă F-16 în Ucraina în următorii ani. Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Olanda va furniza 42 de avioane F-16 Ucrainei, deși premierul olandez nu s-a angajat să le furnizeze pe toate Kievului.

Duminică, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că piloții şi personalul tehnic au început deja să se antreneze pe aceste avioane. Reznikov a declarat că "termenul minim" pentru instruire este de șase luni, deși instructorii vor decide cât timp va dura cursul.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a declarat că F-16 pot "schimba cursul evenimentelor" și pot permite Kievului să obțină "superioritate aeriană în teritoriile ocupate".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel