Viitorul şef al Pentagonului, obiective: descurajarea Chinei din punct de vedere militar, combaterea extremismul din armata SUA şi retragerea din Afganistan

S.I. Catalin |
Data publicării:
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

Viitorul secretar american al Apărării, Lloyd Austin, s-a angajat marţi să combată extremismul în rândul militarilor americani, după ce soldaţi în civil au participat la asaltul susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump asupra Capitoliului, informează AFP.

,,Activităţile la care am asistat recent în rândurile noastre, în ceea ce priveşte comportamente potenţial rasiste sau extremiste, sunt în opinia mea absolut inacceptabile", a declarat Austin, în vârstă de 67 de ani, ales de Joe Biden pentru a deveni primul afro-american la conducerea Pentagonului, potrivit Agerpres.

,,Voi face tot ce se poate pentru a scăpa armata noastră de rasişti şi extremişti", a declarat Lloyd Austin în faţa comisiei pentru forţele armate din Senatul american, în contextul în care 12 soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost eliminaţi din dispozitivul de securitate al ceremoniei de învestire a preşedintelui Joe Biden ca parte a unei proceduri de identificare a unor posibile legături cu grupări extremiste.

,,Sarcina Departamentului Apărării este de a proteja America de duşmanii noştri, dar nu o putem îndeplini dacă o parte din aceşti duşmani se ascund în rândurile noastre", a continuat fostul general al armatei terestre a cărui numire urmează să fie confirmată de senatori.

 

China este cea mai dificilă problemă



Când a fost rugat să numească principala ameninţare cu care se confruntă Statele Unite, Lloyd Austin a menţionat pandemia de COVID-19 înaintea Chinei.

Aceasta "a ucis peste 400.000 de americani. Sunt pur şi simplu nişte pierderi incredibile", a remarcat el, apreciind că Pentagonul ar putea face mai mult pentru a combate boala. Dar ,,China este cea mai dificilă problemă a noastră (...) şi cea mai complexă", a adăugat el, subliniind că SUA doresc să descurajeze Beijingul din punct de vedere militar, dar să coopereze economic cu China.

Viitorul secretar al apărării a fost în general vag în ceea ce priveşte planurile sale de şef al armatei americane, dar în răspunsurile scrise adresate oficialilor aleşi a precizat că intenţionează să re-examineze deciziile privind retragerile militare din Germania şi Somalia adoptate în administraţia Trump, conform dorinţei liderului de la Casa Albă.



Pe de altă parte, Lloyd Austin a susţinut retragerea din Afganistan

 

,,Mi-ar plăcea să văd că acest conflict se încheie cu o reglementare negociată", a declarat el, adăugând că "ar fi utilă în viitor concentrarea asupra operaţiunilor de combatere a terorismului".

Întrebat despre Iran, cu care preşedintele ales Joe Biden a afirmat că ar dori să reia dialogul, Austin a spus că Teheranul rămâne "un element destabilizator în regiune" şi că, prin urmare, ar fi periculos pentru regim să aibă acces la arme nucleare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel