SUA: Ucraina poate primi armament letal

S.I. Catalin |
Data publicării:
Javelin
Javelin

SUA a ridicat interdicția de la livrare a armelor letale către Ucraina. Anunțul a fost făcut de către reprezentantul special al președintelui american pentru Ucraina, Kurt Volker, în timpul unui discurs susținut la Atlantic Council.

Potrivit oficialului american, Administrația Trump considera că interdicția pentru livrarea armelor letale către Ucraina era o provocare, deoarece Kievul are dreptul la apărare la fel ca oricare alt stat, notează Inforesist, citat de Deschide.md.

În sfârșit, am scăpat de acest impediment şi am livrat Ucrainei sisteme de rachete anti-tanc și sisteme anti-linetiști”, a subliniat Volker.

Anterior, Administrația Trump a solicitat Ucrainei o listă cu necesități în vederea dotării Armatei, în special dotarea cu fregate a forțelor navale ucrainene.

În mai 2018, Congresul Statelor Unite a aprobat asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 250 milioane de dolari pentru anul 2019, inclusiv armament letal. Congresul a votat pentru un sprijin militar similar şi în trecut, dar a fost blocat de administrația Obama, temându-se să o escaladare a conflictului şi de o eventuală reacţie din partea Moscovei.

Administrația Trump a ridicat această interdicţie în decembrie 2017, iar mai târziu a aprobat livrarea rachetelor Javelin către Ucraina.

La ultima sa vizită în Statele Unite, cu prilejul celei de-a 73-a Adunari Generală a ONU, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a primit din partea SUA, două bărci de patrulare de tip Island pentru Forțele Navale din Ucraina.

,,Primele două bărci din clasa " Island " cosolidează şi mai mult alianța navală între popoarele noastre", declara președintele la acel moment, adăugând că asistența acordată va fi suplimentată de ajutorul acordat de SUA pentru construirea Centrului de Comandă al Marinei din Ucraina în Ochakiv .

Informaţia privind furnizarea din partea Statelor Unite a celor două nave de patrulare pentru paza de coastă a Ucrainei, a fost făcută publică pentru prima dată pe 21 august de către ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel