Statele Unite oferă Ucrainei bărci de patrulare din clasa "Island"

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite au înmânat două bărci de patrulare de tip Island către Forțele Navale din Ucraina. Ceremonia de primire a navelor a avut loc pe teritoriul Gardei de Coastă a SUA "Baltimore", unde a participat președintele ucrainean Petro Poroşenko și soția sa, Maryna Poroşenko.

Certificatele privind transferul celor două nave s-a făcut în prezența președintelui Petro Poroşenko şi au fost semnate de viceamiralul Gardei de Coastă a SUA, Michael Mcallister și comandantul forțelor navale din Ucraina, Ihor Voronchenko, potrivit UNIAN.

,,Este un mare privilegiu pentru mine să fiu aici, în Baltimore, într-un loc cu tradiții de secole, într-un loc în care se menține puterea navală a Statelor Unite. Este o onoare să salut bărbații și femeile, care servesc în Garda de Coastă a Statelor Unite. Efectuați cea mai mare misiune - protejați granițele patriei", a spus Poroșenko.

"Această zi marchează o altă piatră de hotar în dezvoltarea unui parteneriat strategic între Ucraina și Statele Unite", a subliniat președintele.

Poroșenko  a precizat că conducerea Statelor Unite, președintele Statelor Unite, a dovedit încă odată că s-a angajat în protejarea dreptului internațional, pentru a susține un popor iubitor de libertate în căutarea păcii, democrației și independenței.

"Primele două bărci din clasa " Island " cosolidează şi mai mult alianța navală între popoarele noastre", a declarat președintele, adăugând că asistența acordată va fi suplimentată de ajutorul acordat de SUA pentru construirea Centrului de Comandă al Marinei din Ucraina în Ochakiv .

"Evenimentul de astăzi arată clar că parteneriatul strategic dintre Ucraina și Statele Unite este puternic și productiv", a subliniat el.

Potrivit șefului statului, această alianță este deja profund înrădăcinată în exercițiul anual Şea Breeze, găzduit de Ucraina și SUA în Marea Neagră. În luna iulie a avut loc pentru a 18-a oară cu participarea a 17 ţări.

Viceadmiralul Gardei de Coastă a SUA, Michael McLaister, a spus că, în ultimii 20 de ani, Garda de Coastă a oferit 520 de nave celor 75 de parteneri, în cadrul programului Excess Defense Articles (EDA).

,,Programul oferă o cooperare reciproc avantajoasă cu toți partenerii. Partenerii noștri internaționali pot îmbunătăți rapid capacitatea de securitate și apărare în domeniul maritim, ajută la asigurarea unui parteneriat internațional pe termen lung care oferă securitate maritimă la nivel mondial", a spus Michael McLaister

Informaţia privind furnizarea din partea Statelor Unite a celor două nave de patrulare pentru paza de coastă a Ucrainei, a fost făcută publică pentru prima dată pe 21 august de către ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly.

La momentul declaraţiilor, ambasadorul nu a precizat o dată clară când cele două ambarcaţiuni din clasa Island vor fi oferite Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel