SUA trimit încă 7.000 de militari în Europa. O parte ar putea ajunge și în România

Cătălin Costea |
Data publicării:

Președintele american, Joe Biden, a dispus ca un contingent suplimentar de 7.000 de militari americani să fie desfășurat în Germania pentru a spori descurajarea Rusiei. În consecință, secretarul Apărării, Lloyd J. Austin a dat deja ordinul privind dislocarea trupelor care provin în cea mai mare parte din Brigada 1 Blindate a Diviziei 3 Infanterie din Georgia (Fort Stewart).

Trupele vor merge în Germania „pentru a-i sprijini pe aliații NATO, pentru a descuraja agresiunea rusă și pentru a fi pregătiți să sprijine o serie de alte cerințe în regiune”, a spus oficialul.

Aceasta înseamnă că, în urma tensiunilor generate de Rusia în estul Europei, aproximativ 12.000 de militari americani au fost dislocați în Europa din Statele Unite, plus alți 2.000 care au fost direcționați pe flancul estic al NATO. Aceștia se alătură celor 80.000 de militari existenți deja în Europa. Adăugând numărul trupelor celorlalți membri NATO de pe continent, rezultă un total de peste 2 milioane de militari, a subliniat oficialul american.

 

O parte din noile trupe ar putea ajunge chiar și în România

 

Trupele americane vor fi desfășurate într-o primă fază în Germania, ulterior acestea putând fi repoziționate în alte țări membre ale NATO, în funcție de evoluția situației.. „Ne așteptăm să plece [din Statele Unite] în zilele următoare”, a spus Austin referindu-se la momentul începerii misiunii.

Oficialul american a subliniat că forțele ruse continuă să atace în Ucraina în principalele centre populate, precum capitala Kiev și orașul Harkov.

Rusia a lansat cel puțin 160 de rachete cu rază scurtă, rază medie și de croazieră în Ucraina, de pe uscat, mare și din aer, iar mai multe trupe ruse au intrat în Ucraina în ultimele zile.

“Rachetele vizează bazele militare și aerodromurile din jurul Harkovului și Kievului, dar nu există nicio modalitate de a verifica cât de precise sunt sau ce victime provoacă”, a mai precizat Austin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel