SUA sunt principalul importator de armament din Turcia în primul trimestru din 2021

Nicoale Iordan |
Data publicării:

Exporturile turcești de produse din industria de apărare și aviație au înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere de 47,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la aproximativ un miliard de dolari.

Conform datelor furnizate de Ministerul Comerțului și de Consiliul Exportatorilor Turci, exporturile de produse din industria de apărare și aviație au crescut în mod regulat în primele patru luni ale acestui an. Astfel, acestea au înregistrat aproximativ 167 milioane de USD în ianuarie, 233 milioane în februarie, 247  milioane în martie și 302 milioane  în aprilie.

Statistic, exporturile Turciei din industria de apărare și aviație au crescut cu aproximativ 47,7% față de perioada similară din anul anterior, ajungând la aproximativ 950 milioane de USD, comparativ cu aproximativ 643 milioane în primele patru luni ale anului trecut.

Atrage atenția faptul că, deși relațiile turco-americane par afectate după episodul achiziționării de către Turcia a sistemelor antiaeriene rusești S-400, fiind exclusă din proiectul F-35 și amenințată cu sancțiuni și embargou pe diferite componente tehnologice militare, Statele Unite s-au clasat pe primul loc printre importatorii de armament din Turcia. Cu o valoare de 386,1 milioane de USD, importurile americane din Turcia înregistrează o creștere de aproximativ 56%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Așa cum era de așteptat, Azerbaidjanul se clasează pe un loc fruntaș, respectiv pe locul doi, cu aproximativ 117,315 milioane de USD,fiind urmat de Emiratele Arabe Unite cu 90,299 milioane de USD, Bangladesh cu 57,827 milioane de USD și Germania cu 50,14 milioane de USD.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel