SUA, pachet mamut de tehnologie militară pentru Taiwan. Contractul include și blindate M88A2 Hercules

H.D. Hartmann |
Data publicării:
 M88A2 Hercules, sursă foto: BAE Systems
M88A2 Hercules, sursă foto: BAE Systems

Departamentul de Stat al SUA a autorizat vânzarea către Taiwan a obuzelor autopropulsate și a kiturilor ghidate GPS pentru obuzele de artilerie, marcând prima astfel de autorizație pentru guvernul de la Taipei emisa de către administrația Biden.

Agenția pentru Securitate și Cooperare în Apărare (DSCA) a anunțat că Washingtonul a autorizat ca Taiwanul să achiziționeze 40 de obuziere autopropulsate Paladin de 155 mm M109A6 cu echipamentele și kitul tehnic asociate. Costul estimat al întregului pachet este de 750 de milioane de dolari.

De asemenea, în acest contract extrem de valoros pentru Taiwan, sunt incluse și 20 de vehicule de sprijin pentru muniții de artilerie de câmp M992A2 și 5 vehicule blindate de recuperare M88A2 Hercules, împreună cu un sistem de analiză a datelor tactice de artilerie în acțiune pe camp de luptă avansat, aparate de radio, piese de schimb, plus alte elemente de susținere logistică. Mult mai imăportant pentru echilibrul strategic pentru insula, pachetul militar aprobat include și 1.698 de seturi de ghidare de precizie, care pot fi montate pe carcase de artilerie standard de 155 mm pentru a le converti în carcase de ghidare GPS pentru lovituri de artilerie de precizie împotriva țintelor punctuale. O adevărată bonanza pentru forțele armate ale Taiwan care susțin de decenii că vor fi singurele capabile să împiedice o invazie militară din partea Chinei, din care istoric, provincia face parte.

Primul contractor pentru obuziere și vehicule blindate de recuperare care face parte parte din acest pachet militar sindicalizat va fi BAE Systems, în timp ce depozitul armatei  USA din Bynum, Alabama, va fi responsabil pentru trimiterea vehiculele de sprijin. DSCA spune că vânzarea propusă „va contribui la modernizarea flotei de obuziere autopropulsate a forțelor militare taiwaneze, sporind capacitatea sa de a face față amenințărilor actuale și viitoare.

 

Taiwanul salută achiziția de armament din SUA

 

Taiwanul a salutat anunțul, ministerul afacerilor externe al insulei declarând că decizia administrației Biden „demonstrează angajamentul guvernului SUA față de Taiwan Relations Act”, care angajează SUA să vândă armele necesare menținerii capacității Taiwanului de a se apără, implicit dizidența sa teritorială față de țara mama, China. Guvernul tawianez a mai adăugat că vânzarea mamut de arme de către SUA permite insulei „să mențină o autoapărare solidă, pacea și stabilitatea regională”.

China consideră Taiwanul ca o provincie rebelă, nerecunoscând secesiunea acesteia de teritoriul național, Beijing a criticat vânzarea de către SUA către Taiwan a pachetului militar, un purtător de cuvânt al ministerului de externe reiterând faptul că Taiwanul „este o parte inalienabilă a teritoriului chinez” în timp ce SUA „subminează suveranitatea și interesele de securitate ale Chinei prin vânzarea de arme către regiunea Taiwan”. Purtătorul de cuvânt a îndemnat în continuare SUA să „oprească vânzările de arme și interacțiunile militare cu Taiwanul și să revoce imediat vânzările relevante de arme către Taiwan, pentru a nu crea mai multe daune relațiilor China-SUA, păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwanului”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel