SUA opresc producția navelor de luptă din clasa Freedom până la rezolvarea problemelor

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
LCS Detroit, clasa Freedom, sursă foto: US Navy
LCS Detroit, clasa Freedom, sursă foto: US Navy

În urma problemelor apărute la navele din clasa Freedom, Marina SUA a decis să suspende toate livrările pentru această clasă de nave până când se rezolvă problema. Problema este un defect de proiectare a sistemului de transmisie.

Navele militare din clasa Freedom, din programul LCS (Littoral Combat Ship) au fost proiectate de Lockheed Martin și construite de compania italiană Fincantieri, prin subsidiara acesteia, Marinette. Programul LCS include și clasa Independence.

Se pare că angrenajul defect a fost proiectat de firma germană RENK AG, iar Marina americană, Lockheed și RENK AG colaborează pentru remedierea problemei, estimându-se că lucrările vor dura probabil luni de zile, potrivit unui înalt oficial al Marinei, care a vorbit sub protecția anonimatului.

Marina Statelor Unite a arătat că defectul de proiectare al echipamentului navei - un angrenaj complex care transmite puterea generată de motoare către sistemul de propulsie - trebuie remediat imediat, adăugând că se lucrează la o soluție ce se va aplica pentru toate navele, atât celor în construcție, cât și navelor aflate deja în dotarea armatei SUA.

Remedierea problemelor pentru navele aflate în construcție se va efectua înainte ca aceste nave să fie livrate Marinei americane. De asemenea, reprezentanții armatei SUA au afirmat că au fost luate măsuri pentru a preveni apariția unor probleme la navele de clasa Freedom aflate în serviciu, o sursă avizată declarând pentru Defense News că, așa cum a fost concepută, nava poate funcționa până la 34 de noduri chiar și cu restricții în vigoare în diferite configurații. 

Echipamentul modificat va fi testat la fabrica RENK AG urmând, apoi, testele efectuate pe mare, a declarat Casey Moton, oficial din armata SUA.

"Reproiectarea planificată a rulmenților defecți va fi testată riguros atât pe uscat, cât și pe mare, pe o navă  nouă, înainte ca aceasta să fie acceptată", a spus Moton într-un comunicat.

Proiectantul principal, Lockheed Martin, și Marina americană nu au ajuns încă la un acord cu privire la modul în care vor fi plătite aceste reparații, căpitanul Danny Hernandez, purtător de cuvânt al secretarului asistent al Marinei pentru cercetare, dezvoltare și achiziție, declarând că încă nu se știe cât vor costa aceste reparații.

Programul LCS este formată din două clase: Freedom și  Independence, construite de două echipe diferite. Navele din clasa Freedom sunt construite de Fincantieri, prin subsidiara acesteia, Marinette, în Wisconsin, iar cele din clasa Independence sunt construite de Austal în Alabama.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel