SUA își vor tripla producția lunară de obuze de artilerie de 155 mm

Producția de proiectile a Statelor Unite s-a dublat în ultima jumătate de an, urmând ca în 2025 să ajungă la nivelul de 100.000 de bucăți pe lună.

SUA vor crește producția lunară de obuze de artilerie de 155 mm până la 100 de mii de bucăți.

„Vom ajunge la nivelul de 100.000 pe lună în 2025. În urmă cu doar 6-8 luni, produceam 14.000 de obuze pe lună, astăzi – 28.000”, a declarat Bill Laplante, Subsecretarul Apărării pentru Achiziții, citat de Reuters.

Se observă că cererea de obuze de artilerie de 155 mm a crescut brusc după începutul războiului pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei în februarie 2022. 

Rezervele aliaților destinate propriei apărări s-au epuizat, din cauza furnizării active de muniție către Kiev, Forțele armate ale Ucrainei lansând mii de proiectile pe zi.

La începutul lunii iulie,  Statele Unite au anunțat un pachet de ajutor militar  pentru Ucraina, care includea pentru prima dată muniții cu dispersie.

SUA sunt cel mai mare furnizor de arme și muniții pentru Ucraina.

Recent,  SUA au alocat un nou pachet de ajutor militar Ucrainei în valoare de 600 de milioane de dolari și se așteaptă ca Washingtonul să aprobe în această toamnă livrarea de rachete ATACMS.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că de la începutul războiului, ajutorul SUA acordat Ucrainei în domeniul securității, economiei, sprijinului umanitar și social a ajuns la aproximativ 50 de miliarde de dolari. Din această sumă, 14 miliarde de dolari au fost furnizate pentru a sprijini stabilitatea economică a Ucrainei.rază lungă de acțiune către Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel