Pentagonul îi învață pe ucraineni cum să ”scoată untul” din armele primite - Blindatele M2 Bradley vin la pachet cu pregătirea integrată a unui întreg batalion ucrainean

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicule de luptă de tip Bradley, în timpul unui transport. Foto: U.S. Army
Vehicule de luptă de tip Bradley, în timpul unui transport. Foto: U.S. Army

SUA reglează o parte din erorile făcute lunile trecute. Astfel, livrările de armament și echipamente militare sunt însoțite de o instrucție complexă a militarilor ucraineni, care nu se rezumă doar la operarea armelor furnizate.

De la începutul conflictului, Ucraina a primit peste un milion de proiectile de artilerie la standarde NATO, care s-au dovedit de mare ajutor pe câmpul de luptă.

Totuși, statele occidentale s-au rezumat doar la instruirea militarilor ucraineni în privința utilizării obuzierelor. Nu s-a luat în calcul rata imensă de consum a muniției, trupele ucrainene luptând încă după metode sovietice. Sa ajuns la situația în care, așa cum o recunosc și oficialii occidentali, consumul lunar de muniție să fie de trei ori mai mare decât producția statelor NATO, ceea ce duce la epuizarea rapidă a stocurilor. 

Decizia de a crește producția de muniție și echipamente militare vine și în urma lecțiilor învățate din războiul din Ucraina, așa cum recunoștea recent și șeful Statului Major al Armatei SUA, Mark Milley. Recent, armata americană a anunţat un contract în valoare de aproape un miliard de dolari pentru a creşte producţia de muniţie de artilerie de calibru 155 de milimetri pentru a produce suplimentar între 12.000 şi 20.000 de muniţii de artilerie pe lună.

O altă măsură pusă deja în practică de statele care ajută militar Ucraina este instruirea ”integrată”  a trupelor ucrainene, care sunt învățate cum să ”scoată maximum” din armele pe care le primesc, practic să utilizeze echipamentele recepționate la capacitate și eficacitate foarte ridicată.

 

Exemplul Bradley - SUA au oferit ”pachetul” complet pentru Ucraina

Un prim grup de peste 600 de soldaţi ucraineni şi-a finalizat pregătirea oferită de Statele Unite, incluzând manevre la scară largă care ar putea ajuta Ucraina în viitoarele sale operaţiuni împotriva Rusiei, a anunţat vineri Pentagonul, citat de AFP.

"Săptămâna aceasta, un prim batalion ucrainean a finalizat pregătirea cu arme combinate pe (blindatul de infanterie) M2 Bradley" la o bază americană din Germania, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder, într-un comunicat.

Statele Unite au acceptat să furnizeze Ucrainei peste 100 de vehicule Bradley - blindate de infanterie înarmate cu tunuri de 25 de milimetri şi un lansator de rachete antitanc -, care ar urma să lanseze o contraofensivă împotriva trupelor ruse în următoarele câteva luni.

"Aproximativ 635 de ucraineni au finalizat cele cinci săptămâni de pregătire care au inclus sarcini de bază pentru un soldat, cum ar fi tirul, dar şi pregătirea medicală", a spus generalul Ryder.

Un batalion mecanizat şi un batalion de artilerie au început antrenamentele în urmă cu două săptămâni, iar încă două batalioane ar urma să înceapă săptămâna viitoare.

Statele Unite, care au pregătit deja soldaţi ucraineni legat de folosirea diferitelor arme promise Kievului, au anunţat extinderea programului său de antrenament la sfârşitul anului trecut.

Acest tip de antrenament avea loc în Ucraina înainte ca Rusia să invadeze ţara în februarie 2022, reaminteşte AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel