SUA, contract pentru vânzare de rachete către Japonia și NATO

Darius Muresan |
Data publicării:

Statele Unite ale Americii au aprobat o vânzare amplă de rachete și muniție către Japonia și NATO.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a aprobat vânzarea, în valoare de aproximativ 950 de mlioane de dolari, de rachete, bombe cu ghidaj și muniție, către Japonia și NATO.

Cel mai mare contract de vânzare este în valoarea de 561 de milioane de dolari și cuprinde rachete Rayleon Standard Missile-3 (SM-3) pentru Japonia, informează janes.com. În urma celui de-al doilea contract, armamentul va ajunge tot în Japonia și cuprinde rachetele Raytheon AIM-120. Contractul se ridică la o valoare de 63 milioane dolari. Totodată, bombe și muniții ghidate vor ajunge la NATO, contractul ridicându-se la aproximativ 320 de milioane de dolari.

Statele Unite continuă astfel vânzările în Europa după ce în urmă cu doar câteva luni Departamentul de Stat american a aprobat simultan două vânzări către Finlanda: aproximativ 132 de rachete sol-mare Harpoon și 68 de rachete antirachetă 'SeaSparrow' destinate noii generaţii de nave cu care marina finladeză urmează să se doteze până în 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel