SUA autorizează vânzarea rachetelor antinavă Harpoon către Taiwan, precum și a altor sisteme într-un pachet de 1,1 miliarde de dolari

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

China, prin recentele demonstrații de forță în apropierea Taiwanului,  a reușit să convingă administrația americană că trebuie să trimită arme Taiwanului pentru a se apăra.

Departamentul american de Stat a aprobat, ieri, vânzarea către Taiwan a rachetelor AIM-9X și AGM-84. Prima tranșă de tehnică militară, pe care Washingtonul o va trimite Taipei-ului, este în valoare de 1,1 miliarde de dolari și cuprinde rachete antinavă AGM-84 Harpoon, rachete aer-aer AIM-9X și îmbunătățirea supravegherii prin radar.

Cel mai valoros contract, în valoare de 665,4 milioane de dolari, va oferi Taiwanului echipamente și suport logistic pentru modernizarea radarului AN/FPS-115 PAVE PAWS.

Celelalte două contracte au în vedere livrarea a 64 de rachete antinavă Harpoon (60 de rachete AGM-84L Block II și patru rachete de exercițiu ATM-84L-1 Block II) în valoare de 355 milioane dolari, respectiv  100 de rachete tactice aer-aer AIM-9X Block II Sidewinder în valoare de  85,6 milioane de dolari.

Rachetele Harpoon sunt destinate echipării aeronavelor F-16 ale forțelor aeriene taiwaneze.

După avizul pozitiv dat de Departamentul de Stat, prin Agenția de Cooperare pentru Securitate a Apărării (DSCA), propunerea de export a fost trimisă Congresului american care, cel mai probabil, având în vedere recentele evenimente din zonă, o va aproba fără probleme.

Potrivit DSCA, vânzarea servește intereselor naționale, economice și de securitate ale SUA prin sprijinirea eforturilor continue ale beneficiarului de a menține o capacitate defensivă credibilă. Noile  arme și sisteme vor ajuta la îmbunătățirea securității Taiwanului și vor ajuta la menținerea stabilității politice, a echilibrului militar și a progresului economic în regiune.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel