SUA au transmis Germaniei că nu vor ezita să impună sancțiuni companiilor germane implicate în Nord Stream 2

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com

Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat că i-a transmis ministrului de externe german Heiko Maas că sancţiunile împotriva proiectului energetic Nord Stream 2 sunt o posibilitate reală şi că nu există ''nicio ambiguitate'' în opoziţia SUA faţă de construcţia gazoductului, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Reiterând temerile preşedintelui american Joe Biden legate de conducta de gaze care ar lega Rusia de Germania, Blinken a afirmat că i-a spus lui Heiko Maas, într-o întrevedere privată marţi la Bruxelles unde cei doi participă la o reuniune ministerială a NATO, că acele companii implicate în proiectul energetic Nord Stream 2 riscă sancţiuni.

''Am afirmat clar că firmele implicate în construcţia conductei riscă sancţiunile Statelor Unite. Gazoductul divide Europa, el expune Ucraina şi Europa Centrală manipulării şi constrângerii din partea Rusiei şi contravine propriilor obiective energetice declarate ale Europei'', a subliniat demnitarul american într-o conferinţă de presă.

Kremlinul susţine că Nord Stream 2, proiect în valoare de 11 miliarde de dolari condus de compania energetică de stat rusă Gazprom, este unul comercial, dar administraţii succesive americane s-au opus proiectului, iar Europa a promis să-şi reducă dependenţa de resursele energetice ruse.

SUA şi ţări din estul Uniunii Europene, precum Polonia, afirmă că Nord Stream 2 face parte din măsurile economice şi politice ruse pentru a manipula ţările europene şi a submina relaţiile transatlantice.

''Ce i-am spus (lui Heiko Maas) a fost că vom continua să monitorizăm activitatea pentru finalizarea sau certificarea gazoductului şi că dacă acea activitatea are loc vom lua o decizie cu privire la aplicabilitatea sancţiunilor'', a explicat secretarul de stat american.

În urmă cu o lună, Reuters a relatat că 18 companii au părăsit activitatea la proiectul Nord Stream 2 pentru a evita sancţiunile. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel