SUA au anunțat Bagdadul retragerea trupelor din Irak (Surse AFP)

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite ale Americii ar fi notificat Bagdadul cu privire la retragerea trupelor americane din Irak.

Informația a fost publicată de France Presse care citează un raport oficial al americanilor. Până în prezent SUA nu au oferit o poziție oficială. Francezii au prezentat și copii ale scrisorii trimise de americani celor de la Bagdad.

US Army notifică astfel Irakul că își va retrage trupele de pe teritoriul irakian. Decizia vine după ce parlamentul irakian a adoptat o rezoluție cu privire la ”retragerea trupelor străine” de pe teritoriul irakian. Rezoluția are doar caracter consultativ, dar ea a fost susținută și de premierul Irakului.

 

SUA au anunțat Irakul retragerea trupelor americane

 

În document SUA precizează că retragerea trupelor americane se va efectua în etape prin mai multe operațiuni aeriene.

În prezent SUA dețin în Irak aproximativ 5.000 de soldați.

De subliniat că în cazul în care SUA va confirma informația, fapt așteptat în cel mai scurt timp, retragerea americanilor din Irak oferă posibilitatea îngrijorătoare ca Statul Islamic să recâștige teritoriile din Irak. Soldații americani din Irak desfășurau măsuri de securitate și instruire ale forțelor Bagdadului în lupta cu ISIS.

Tot astăzi, pe fondul tensiunilor dintre Iran și SUA, după asasinarea generalului iranian Qassin Soleimani în Irak, premierul irakian Adel Abdul Mahdi i-a solicitat ambasadorului american ”cooperare” în ceea ce privește retragerea trupelor și ”evitarea unui război deschis”.

În documentul publicat de sursa citată se precizează că SUA respectă solicitarea guvernului irakian.

CITEȘTE ȘI: Retragerea trupelor SUA din Irak. Bagdadul cere Washingtonului să 'coopereze' pentru evitarea unui 'război deschis'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel