Retragerea trupelor SUA din Irak. Bagdadul cere Washingtonului să 'coopereze' pentru evitarea unui 'război deschis'

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Prim-ministrul irakian Adel Abdul Mahdi i-a declarat luni ambasadorului american la Bagdad, Matthew Tueller, că cele două state ar trebui să colaboreze pentru implementarea rezoluţiei parlamentului irakian prin care se cere încetarea prezenţei trupelor străine în ţară, transmite Reuters.

'Prim-ministrul a subliniat importanţa cooperării reciproce privind implementarea retragerii trupelor străine, în conformitate cu rezoluţia parlamentului irakian, şi a stabilirii de relaţii cu Statele Unite pe o bază adecvată', se spune în comunicatul difuzat de biroul premierului irakian, citat de Agerpres.

Adel Abdul Mahdi 'a subliniat cât de periculoase sunt situaţia din acest moment şi potenţialele sale consecinţe, adăugând că Irakul face tot posibilul pentru a preveni căderea într-un război deschis', menţionează comunicatul de la Bagdad.

Parlamentul irakian a adoptat duminică o rezoluţie prin care cere să se pună capăt prezenţei trupelor coaliţiei conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Această decizie intervine după atacul cu dronă de vineri de la Bagdad în care au fost ucişi Qassem Soleimani, comandantul forţei de elită iraniene Quds, precum şi Abu Mahdi al-Mohandes, şeful adjunct al unei miliţii irakiene şiite proiraniene Hashd al-Shaabi, împreună cu alţi câţiva militanţi pro-Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel