SUA anunță oficial înlocuirea legendarului transportor blindat M113. Compania BAE Systems ar urma să înceapă producţia de serie a AMPV

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

SUA urmează să înlocuiască veteranul şi legendarul transportor blindat pe şenile M113, dar acest proces va dura mulți ani. U.S. Army, care încă mai operează aproximativ 4.800 de transportoare blindate M113, vor începe să le înlocuiască cu AMPV-ul dezvoltat de compania BAE Systems.

Acest proces a început în mod oficial în toamna anului 2020, când primul AMPV a ieșit de pe linia de asamblare. Cu toate acestea, doar aproximativ 150 de vehicule au fost construite de atunci, iar producția nu a fost desfăşurata într-un ritm accelerat. Dar acum, armata SUA este pregătită să ia o decizie privind trecerea noului transportor blindate, dezvoltat de compania BAE Systems, la producția de serie, relatează Breaking Defence.

Oficialii de la vârful U.S. Army sunt pe cale să anunţe oficial începerea producție la capacitate maximă a vehiculului blindat multifuncțional (AMPV), care a fost amânată, la sfârșitul acestei luni, dar între timp au acordat mai mulţi bani companiei BAE Systems pentru a menține linia de producție activa, potrivit sursei citate.

Luni, U.S. Army a finalizat livrarea a aproape 20 de vehicule blindate multifuncționale (AMPV) soldaților din cadrul 1st Armored Brigade Combat Team din cadrul Diviziei a 3-a de infanterie de la Fort Stewart, Georgia, devenind astfel prima unitate echipată cu noul vehicul de luptă pe șenile.

Odată cu atingerea acestei etape importante, cei care gestionează programul AMPV au în vedere luarea unei decizii privind producția, care va necesita ca BAE Systems să își extindă facilitățile de producție pentru AMPV-uri - pentru a construi mai multe vehicule în fiecare lună.

U.S. Army își înlocuiește vechea linie de transportoare blindate M113 cu linia AMPV, care include în prezent cinci configurații: uz general, comandă, lansator de mortiere, evacuare și intervenţie medicală.

Dacă în cele din urmă U.S. Army va da undă verde producției la capacitate maximă a AMPV în această lună, este un mare vot de încredere pentru un program care a fost marcat de întârzieri și întrebări legate de calitatea producției.

Cu câțiva ani în urmă, aceste întrebări i-au determinat pe cei din conducerea U.S. Army să redefinească programul și să planifice lansarea producție din anul fiscal 2022 în 2023, astfel încât BAE să poată aduce îmbunătățiri liniei de asamblare și să crească numărul de unități produse.

Acum, dacă negocierile contractuale vor decurge bine, compania BAE Systems va avea mai mult de lucru, deoarece în următorii doi ani va trebui să treacă de la o producție de 12 vehicule pe lună la aproximativ 16, cu scopul de a produce 197 de AMPV-uri în fiecare an.

Pentru a face față acestei cereri, compania va avea nevoie de spațiu suplimentar la unitatea de producţie din York, Pennsylvania, ceea ce ar putea necesita mutarea producției altor vehicule în alte locații, a adăugat locotenent-colonelul Nate Costa, managerul în cadrul programului militar AMPV. 

În timp ce oficialii programului AMPV lucrează pentru a încheia un nou acord, luni Pentagonul a publicat informații despre bugetul militar de 842 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2024, unde sunt alocate fonduri şi pentru prograul AMPV. Documentele arată că U.S. Army solicită 554,8 milioane de dolari pentru 91 de AMPV-uri anul viitor.

Deoarece U.S. Army a trimis vehicule M113 din stocurile sale în Ucraina, a primit aproximativ 400 de milioane de dolari ca fonduri suplimentare pentru a înlocui aceste vehicule cu 154 de AMPV-uri. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel